Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Ανδρέας  Αττίκης

Έπαιξε για 15 χρόνια στον Ευγόρα Πάφου και άφησε τη σφραγίδα του,γιατί αγαπούσε την ομάδα αλλά και το ποδόσφαιρο. Ο Ανδρέας Ναθαναήλ-Αττίκης  ήταν πιστός στρατιώτης του Ευαγόρα,  σε μιά εποχή που υπήρχε η αγάπη για την φανέλα,σε μιά εποχή που επικρατούσε το συναίσθημα,αλλά και ο κόσμος εκτιμούσε και αγαπούσε  αυτούς που είχαν πάνω από όλα την ομάδα τους.

Ο Αττίκης,που δυστυχώς έφυγε νωρίς από τη ζωή αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας,άρχισε το ποδόσφαιρο λίγο μετά την ίδρυση του Ευαγόρα, το 1961. Στην πρώτη ομάδα αγωνίστηκε το 1967 και έμεινε στα γήπεδα μέχρι το 1982,αλλά όταν σταμάτησε να παίζει βοηθούσε την  ομάδα της Πάφου από προπονητικά πόστα.

Όλα τα χρόνια της παρουσίας του στον Ευαγόρα ο Αττίκης έπαιζε στο κέντρο της άμυνας,ως στόπερ με τον αριθμό 4 στην πλάτη του. Μαζί με τον Τάκη Χαραλάμπους ήταν από τα πιό δυνατά σέντερ μπακ του κυπριακού ποδοσφαίρου την δεκαετία 1970-80. Σε κάποιες περιπτώσεις είχε δίπλα του και τους Πανίκο Γεωργίου, Σάββα Πετρίδη, και Κωστάκη Πιερίδη, με τους δύο τελευταίους να είναι και προπονητές στον Ευαγόρα.

Όταν ο Ευαγόρας πήρε το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας το 1967-68 και ανήλθε για πρώτη φορά στους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας,ο Αττίκης είχε για συμπαίκτες τους Η. Ηροδότου, Ευγενίου, Αβερκίου, Καδή, Ζαμπυρίνη, Τ. Χαραλάμπους, Κ. Παπαντωνίου, Κουρούσιη, Παρασκευά, Ν. Παπαντωνίου, Τ. Ηροδότου, Χρ. Κούπανος. Είναι αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός ότι στα 15 χρόνια που ο Αττίκης αγωνιζόταν στον Ευαγόρα, η ομάδα τις δέκα χρονιές ήταν στην Α’ Κατηγορία. Το 2000 μετά από τα πολλά οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα οι δύο ιστορικές ομάδες της Πάφου, Ευαγόρας και ΑΠΟΠ, ενοποιήθηκαν και δημιουργήθηκε η Πάφος, ενώ αργότερα έγιναν και άλλες  ενοποιήσεις για να βρεθεί στη σημερινή μορφή της η ομάδα.

Ο Αττίκης είχε στη δεκαετία του ’70 συμπαίκτες και τους Ζυμαρά, Πενταρά, Κουρούσιη, Φύτο, Σωκράτους, Στέφο, Δ. Αγά, αδελφούς Γιαλλούρη, αδελφούς Ζαμπυρίνη, αδελφούς Τούρου, Σάββα, Χριστοδούλου, Πέτρου, Ανδρέου, Μιχαηλίδη, Γεωργίου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο