Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Μιχάλης Μαντζούρας

Ένας αέρινος εξτρέμ ήταν για τη Νέα Σαλαμίνα ο Μιχάλης Μαντζούρας, που φόρεσε για 14 χρόνια την ερυθρόλευκη φανέλα και πέτυχε μαζί της πολύ σημαντικά τέρματα.

Ο Μαντζούρας γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και ο εκτοπισμός τον βρήκε στη Ξυλοφάγου. Ενώ αγωνιζόταν στο αγροτικό τον πρόσεξε σε κάποιο παιχνίδι ο τότε προπονητής της Νέας Σαλαμίνας Κωστάκης Αντωνιάδης και τον έπεισε να πάει στην ομάδα. Ήταν το 1975 και ο Μιχάλης ήταν 17 χρόνων. Αφού έκανε λίγες μέρες προπονήσεις, θα κάνει και επίσημο ντεμπούτο στην ομάδα της Αμμοχώστου, εναντίον της Αλκής, όπου θα πετύχει και το πρώτο του τέρμα (2-2  στη Δερύνεια που ήταν μια από της έδρες της Νέας Σαλαμίνας στην προσφυγιά).
Στην ομάδα των ερυθρολεύκων έπαιζαν τότε και οι Π. Φώκκης, Α. Θωμάς, Σιέλλης, Μωυσής, Άγγελος, Μήτσιος, Λ. Κότροφος, Αρτέμης, Κ. Χριστοφόρου, Κακούσιης, Κ. Ιωάννου, Λούκας, Π. Θεοφάνους, Μίτας, Η. Ηλία.

Ο Μιχάλης Μαντζούρας καθιερώθηκε γρήγορα στην ομάδα και έγινε βασικό στέλεχος. Ένας παίκτης που μπορούσε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, αλλά πιο πολύ έπαιζε ως αριστερός εξτρέμ. Ξεχώριζε για την ταχύτητα και την ωραία ντρίπλα του, ήταν δυνατός και μαχητικός παίκτης, αλλά το πιο κύριο είναι πως είχε το γκολ, παρόλο που πολλές φορές με τις πλαγιοκοπίσεις του και τις σέντρες δημιουργούσε τις ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Ο Μ. Μαντζούρας έχει 241 επίσημες εμφανίσεις με τη Νέα Σαλαμίνα και πέτυχε 69 τέρματα,από τα οποία τα 11 στη Β’ Κατηγορία. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον παίκτη το γεγονός ότι είναι ο πέμπτος γκολτζής όλων των εποχών για το σωματείο της Αμμοχώστου. Είχε μιά μεγάλη καριέρα στη Νέα Σαλαμίνα και  κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου για την προσφορά του. Είναι μέχρι και σήμερα κοντά στην ομάδα από τη θέση του προέδρου των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Σαλαμίνας, την οποία κατέχει εδώ και χρόνια.

Ο Μαντζούρας στα τελευταία παιχνίδια του με την ομάδα είχε για συμπαίκτες και τους Φλ. Νικολάου, Μαραγκό, Τόσκοφ, Ηλία, Λ. Δημητρίου, Χρ. Μαύρο, Δαβίδ, Χρύσανθο, Χρ. Χριστοφή, Π. Μιχαήλ, Αλ. Νικολάου, Π. Μιχαήλ, Β. Αδάμου, Π. Ανδρέου, Σέμαν, Β. Μαύρος, Αρ. Ανδρέου, Λέλλος, Λ. Κουλλαπής.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο