Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Μάριος Τσίγκης

ΜΙΑ ζωή Άρης για τον Μάριο Τσίγκη, με μεγάλη προσφορά σην Ελαφρά Ταξιαρχία της Λεμεσού αλλά και την Εθνική μας ομάδας.Έπαιξε 22 χρόνια στον Άρη,από το 1974 μέχρι το 1996,και παρόλο που είχε προτάσεις από μεγάλες ομάδες έμεινε πιστός στην αγαπημένη του ομάδα.

Ο Μ.Τσίγκης πήγε στον  Άρη στα 15 του χρόνια μετά από προτροπή του φίλου και συμμαθητή του Πανίκου Χατζηλοίζου,άρεσε στις προπονήσεις και υπέγραψε στην ομάδα.Παίζει για λίγο στην εφηβική ομάδα και πριν κλείσει τα 16 του θα βρεθεί στην πρώτη ομάδα,σε παιχνίδι κατά της Νέας Σαλαμίνας. Οι προπονητές που τον βοήθησαν στα αρχικά στάδια της καριέρας του ήταν ο Α.Κοτσώνης και Κράους ο οποίος τον μονιμοποίησε στον Άρη.

Τα 22 χρόνια παρουσίας του στον Άρη είναι σίγουρα ένα ρεκόρ και ο Μάριος είναι ρέκορμαν συμμετοχών αλλά και συνεχούς παρουσίας στην ομάδα.Μπορεί να μην πήρε μετεγγραφή σε μια πιο μεγάλη ομάδα όμως κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση του φίλαθλου κόσμου,όχι μόνο της ομαδας του αλλά και γενικότερα, για το ταλέντο και τον χαρακτήρα του.Παίκτης τεχνίτης,πολύ καλός και στο ανασταλτικό αλλά και στο δημιουργικό παιχνίδι,έκοβε και μοίραζε παιχνίδι,ένα τρεχαντήρι στο κέντρο.

Ο Μάριος Τσίγκης έπαιξε σε όλες τις Εθνικές ομάδες και στην ανδρών κατέγραψε 27 συμμετοχές,που αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο αλλά και τον Άρη. Η ομάδα της Λεμεσού είχε σπουδαία ομάδα κατά καιρούς,όπως στην τετραετία 1976-1980 και το 1988-90,με πιο ιστορική το 1978-79  που πήρε την τέταρτη θέση στην τελική βαθμολογία.Βέβαια είχε και τις άσχημες χρονιές με τους υποβιβασμούς στη Β’ Κατηγορία.

Σίγουρα όμως για την ομάδα της Λεμεσού ιστορική είναι και η χρονιά 1988-89, που έφτασε στον τελικό κυπέλλου αλλά έχασε από την συμπολίτισσα της ΑΕΛ στην παράταση με 3-2. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ σε διπλούς αγώνες. Στον τελικό ο Άρης έπαιξε με τους Α.Χριστοφή, Νικολαίδης( 46’Πελής), Τ.Τσίγκης, Α.Παπακώστας, Πάκκος( 46’Χ.Χριστοφή), Κέννι, Χατζηλοίζου, Μ.Τσίγκης, Πέτρου, Ντέτζιεφ, Λοίζου.

Ο Μάριος έπαιξε και μαζί τον πιο νεαρό αδελφό του Τέλη Τσίγκη,ενώ έφτασε και την πιο παλιά γενιά παικτών όπως τους Παρασκευά, Μακρίδη, Κισσονέργη, Διαμαντή, Ρουσή, Καρεκλά κ.α.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο