Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Πάμπος Παρτασίδης

Ο Πάμπος Παρτασίδης,που έφυγε νωρίς από τη ζωή,έβαλε τη δική του σφραγίδα στο ποδόσφαιρό μας,τόσο στις πολύ καλές εποχές του Ολυμπιακού Λευκωσίας όσο και στην Εθνική μας ομάδα. Ένας πιστός στρατιώτης για την ομάδα του Τακτακαλά στην οποία μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας πρόσφερε και από διοικητικά πόστα,ενώ ήταν πάντα δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα και σαν απλός φίλαθλος.

Πολύ μικρός ο Πάμπος θα ντυθεί στα μαυροπράσινα,κοντά στο 1965,και θα ξεχωρίσει για το πάθος,τη δύναμη και τη σοβαρότητα στο παιχνίδι του.’Επαιζε στη θέση του στόπερ και μπορούσε να αντιμετωπίσει οποινδήποτε αντίπαλο. Συνήθως μαζί του στο κέντρο της άμυνας ήταν  τον Σωτηράκη Γεωργίου.

Ο Παρτασίδης είχε την τύχη να πανηγυρίσει τα δύο από τα τρία πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός,το 1968-69 και 1970-71,και ήταν συνεχόμενα αφού μετά τον κάθε τίτλο οι μαυροπράσινοι ως πρωταθλητές μετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  ‘Α Εθνικής. Το 1968-69 ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα σε ισοβαθμία με την Ομόνοια λόγω καλύτερης αναλογίας τερμάτων ενώ το 1970-71 άφησε 4 βαθμούς πίσω την ομάδα έκπληξη,τον νεοφώτιστο Διγενή Μόρφου. Στον Ολυμπιακό ήταν τότε και οι  Φιλώτας, Μ.Αργυρού, Σωτηράκης, Σαββάκης, Μ.Μάρκου, Π.Ευθυμιάδης, Κ.Πιερίδης, Κεττένης, Λυμπουρής, Λ.Αβρααμίδης, Ξυπολυτάς, Δ.Αργυρού, Ασσιώτης, Βασιλείου, Κ.Μιχαήλ, Μάιλος,  Κάτσιης, Γ.Παύλου,Γ.Αριστείδου.

Ο Ολυμπιακός αυτές τις εποχές είχε παίξει στην Ευρώπη εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης(  έχασε 8-0 και 6-1,και τα δύο εκτός έδρας) και την Φέγενορτ Ολλανδίας( έχασε και τα δύο με 8-0 και 9-0) και ο Π.Παρτασίδης είχε αγωνιστεί και στα τέσσερα παιχνίδια.

Ο Παρτασίδης θα πάρει μετεγγραφή για την Ανόρθωση το 1972-73,η οποία ήθελε να επιστρέψει δυναμικά στην διεκδίκηση του τίτλου.Εκείνη την εποχή θα πάρει επίσης το Τάρταρο από την Αλκή και τους Ελλαδίτες Νίκο Σιδέρη( έπαιξε Ολυμπιακό και Εθνικό Πειραιώς) και Παναγιώτη Βεντούρη( από την ΑΕΚ Αθηνών). Παρά  το καλό ξεκίνημα η Ανόρθωση που είχε προπονητή τον Τσεχοσλοβάκο Χόμποτ θα καταλήξει στην τέταρτη θέση της τελικής βαθμολογίας. Ο Παρτασίδης, που έπαιξε στο κέντρο της άμυνας με τον Στέφανο, κατέγραψε 16 συμμετοχές. Στην ‘’Κυρία’’ ήταν τότε και οι Φάνος, Αρτέμης, Σολέας, Μέρτακκας, Αντωνάκης, Αρτέμης, Φοίβος, Μάντης, Σιαήλης, Κοβής, Σώτος, Χατζηγιάννης, Θεοδώρου κ.α.

Ο Πάμπος Παρτασίδης θα μείνει ένα χρόνο στην Ανόρθωση και θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό  όπου θα αγωνιστεί μέχρι το 1976 όταν και θα τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.Είχε προλάβει και την νέα γενιά παικτών του Τακτακαλά,όπως οι Καλοθέου, Παπέττας, Π.Κωνταντίνου, Προδρόμου, Κίκας, Αδάμου κ.α. Έχει τρείς επίσημες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο