Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Πετράκης Χατζηθωμάς

ΕΝΑΣ  πιστός στρατιώτης του ΑΠΟΕΛ ήταν ο Πετράκης Χατζηθωμάς, που ξεκίνησε ως σέντερ φορ και κατέληξε κεντρικός αμυντικός,δίνοντας πάντα τον καλύτερο εαυτό του για να κερδίζει η ομάδα του.

Μπορεί από μικρός να ήταν με το ΑΠΟΕΛ,όμως η αιτία για να κατέλθει στις προπονήσεις της ομάδας ήταν δύο καθηγητές  του,ο Ανδρέας Στυλιανού που έγινε και συμπαίκτης του και ο Ανδρέας Λαζαρίδης που ήταν ο προπονητής του.Στα 15 του χρόνια ο Πετράκης θα ξεκινήσει προπονήσεις,ήταν το 1970,και για ενάμιση χρόνια θα παίζει στην εφηβική ομάδα. Το βάπτισμα του πυρός για την πρώτη ομάδα ήλθε την περίοδο 1971-72 σε παιχνίδι με την Αλκή στη Λάρνακα,όπου ο ΑΠΟΕΛ χάνει με 2-1.

Η επόμενη διετία με προπονητή τον Πάνο Μάρκοβιτς ήταν κορυφαία για τους γαλαζοκίτρινους τόσο στην κατάκτηση τίτλων όσο και στην μεγάλη ομάδα που είχαν, παίζοντας και σπουδαίο ποδόσφαιρο. Υπήρξε αξιοποίηση του ταλέντου και προώθηση νεαρών που μαζί με την εμπειρία και την ποιότητα των μεγαλυτέρων βοήθησαν το ΑΠΟΕΛ να επιστρέψει στους τίτλους μετά από μια οκταετία. Ο Πετράκης παίζει σέντερ φορ και βοηθάει σημαντικά την ομάδα που κάνει ντάμπλ το 1972-73 και την επόμενη χρονιά καταφέρνει κάτι ξεχωριστό,αφού καταφέρνει να μείνει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Δίπλα από τους Ηρόδοτο, Γ.Παντζιαρά, Μενελάου, Κολοκάση, Ν.Παντζιαρά, Αθάνατο, Τότη, Μ.Μάρκου, Α.Στυλιανού, Στεφανή, Σταύρακκα, Α.Μιαμηλιώτη, Τ.Αντωνίου, Λεωνίδα, Κρητικό, Τιμοθέου κ.α.

Μπορεί ο Π.Χατζηθωμάς να μην σημείωνε αρκετά τέρματα σε μια περίοδο και να μην βγήκε πρώτος σκόρερ,όμως έβρισκε τακτικά δίκτυα. Το προσωπικό του ρεκόρ ήταν τα 6 τέρματα που πέτυχε κατά του Άρη το 1975-76,με το ΑΠΟΕΛ νε κερδίζει  11-1. Ο Πετράκης είχε ένα διάλειμμα στο ποδόσφαιρο, αφού έφυγε για  σπουδές στην Αμερική από το 1975-1978. Επιστρέφει ξανά στην ομάδα και την περίοδο 1980-81 ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Α.Λαζαρίδης θα τον μετακινήσει στο κέντρο της άμυνας επειδή ο Α.Σταύρου φεύγει για την Δόξα Δράμας. Μαζί με τον Ν.Παντζιαρά θα αποτελέσουν ένα θαυμάσιο αμυντικό δίδυμο που έμεινε μέχρι το 1986 όταν ο Χατζηθωμάς θα αποχωρήσει από τα γήπεδα σε ηλικία 31 χρόνων.

Ο Πετράκης στα  οκτώ χρόνια που έπαιξε στο ΑΠΟΕΛ ξεχώρισε για την μαχητικότητά του,το ταλέντο αλλά και το πάθος που έβγαζε στο γήπεδο.Αγαπήθηκε από τον κόσμο και για το ήθος και τον χαρακτήρα του.Πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα.Έμεινε κοντά στην ομαδα και  σήμερα είναι πρόεδρος των παλαιμάχων του ΑΠΟΕΛ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο