ΡΕΤΡΟ: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Δημήτρης Μισός

Από τους πιο μαχητικούς αμυντικούς του ποδοσφαίρου μας που ξεχώρισε για το πάθος του ήταν ο Δημήτρης Μισός που βρισκόταν για 20 χρόνια τα γήπεδα μας. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν στόπερ, θέση στην οποί ξεχώριζε σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε,. Ήταν δυνατός αλλά όχι βρόμικος στο παιχνίδι του και μπορούσε να εξουδετερώσει οποιονδήποτε σέντερ φορ με την αγωνιστικότητα και το πάθος του. Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι πολλές φορές προωθείτο σε στατικές φάσεις και με κεφάλι σημείωνε τέρματα.

Ο Δημήτρης Μισός από τα 12 του χρόνια άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα του χωριού του τον ΑΣΟ Ορμήδειας. Πολλές ομάδες είδαν το ταλέντο του και το  ζητούσαν αλλά αυτός το 1975 κατέληξε στην ΕΠΑ όπου προπονητής ήταν ο Πανίκος Ιακώβου και αργότερα ο Ντόσκαλ. Στους «μαυροκίτρινους» της Λάρνακας έμεινε τέσσερα χρόνια και μεταξύ άλλων είχε για συμπαίκτες τους Λ. Θεοδώρου, Γαβαλά,     Καρσερά, Χ. Κατζηλιέρη, Χάρη, Αλκιβιάδη, Λεμέσιο, Π. Αναστασίου, Νίκανδρο, Κ. Γεωργίου κ.α.

Το 1978 θα καταλήξει στην Ομόνοια Αραδίππου όπου θα παίξει για 5 χρόνια (μέχρι το 1984) έχοντας προπονητή τον Ιόντσο Άρσοφ, που θεωρεί πως ήταν ο μεγάλος δάσκαλος του. Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στην Ομόνοια που ήταν στην Α’ Κατηγορία και τότε στην ομάδα ήταν και οι Βασιλειάδης, Μάμας, Λεωνίδας, Β. Χριστοφίδης, Τ. Ηροδότου, Στεφανάκης, Ν. Προκόπης, Ν. Πέτρου, α/φοι Γιώρκα κ.α.

Η αγωνιστική δικαίωση του ήρθε το 1984 όταν ο ΑΠΟΕΛ τον απέκτησε και στο οποίο αγωνίστηκε 5 χρόνια πανηγυρίζοντας ένα τίτλο πρωταθλήματος (1985). Ο Μισός θεωρεί τους Π. Μάρκοβιτς και Τ. Κάσιντι προπονητές που τον βοήθησαν σημαντικά ενώ στο ΑΠΟΕΛ τότε ήταν και οι Μαραγκός, Γ. Ιωάννου, Κέννι, ενώ στο ΠΑΟΕΛ τότε ήταν και οι Κ. Μιαμηλιώτης,, α/φοι Παντζιαρά κ.α.α

Ο Δημήτρης Μισός θα κλείσει την ποδοσφαιριστκή του καριέρα το 1990 αφού αγωνιστεί για ένα χρόνιο στον Ολυμπιακό με προπονητή τον Π. Μάρκοβιτς. Έχει 10 συμμετοχές στην Εθνική.  
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο