Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Ανδρέας Κωνσταντίνου

Από τους κορυφαίους τερματοφύλακας του ποδοσφαίρου στις δεκαετίες του ΄70 και ’80 ήταν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου της ΑΕΛ. Νεαρός μαθητής πήρε το βάπτισμα πυρός κάτω από τα δοκάρια αφού ο προπονητής Λοίζος Παντελίδης πίστεψε στο ταλέντο του και ο νεαρός Ανδρέας τον δικαίωσε. Ξεκίνησε το 1966 σε ηλικία 16 χρόνων και έπαιξε μέχρι τι 1975 στην ΑΕΛ. Ακολούθως πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό Πειραιώς όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1986 ολοκληρώνοντας την ποδοσφαιρική του καριέρα στην αγαπημένη του ομάδα. 

Ο Α. Κωνσταντινίδης ξεκίνησε και τελείωσε στην ΑΕΛ με τίτλους. Πήρε πρωτάθλημα το 1968 έχοντας συμπαίκτες τους Σταύρο Πόντζιο, Νώντα, Χαριλάου, Κόκκινο, Ζηνωνή, Π. Παπαδόπουλο, Κίνα, Τσαγγάρη, Παμπουλλή κ.κ. και το 1985 πανηγύρισε το κύπελλο έχοντας μαζί του τους Ορφανίδη, Π. Σάββα, Μ. Σκράτους, Μαυρουδή, Πελενδρίτη, Χρ. Χριστοφόρου, Αριστοτέλους, Αναστασίου κ.α.

Η συμβολή του στην κατάκτηση των δύο τίτλων από την ΑΕΛ ήταν μεγάλη αφού είχε εντυπωσιακή παρουσία και πολύ νωρίς καθιερώθηκε. 

Ο Α. Κωνσταντίνου ήταν εκπληκτικός κάτω από τα δοκάρια είχε πολύ καλά αντανακλαστικά που ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του. Στην πορεία ήταν κι’ ο αρχηγός της ΑΕΛ αφού ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία. Αγωνίστηκε 27 φορές στην Εθνική και η πιο χαρακτηριστική παρουσία του ήταν στο 1-1 με την Ιταλία που έγινε το 1983 στο Τσίρειο. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο