Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Γιώργος Αριστείδου

Έπαιξε 15 χρόνια στον Ολυμπιακό, έζησε τρεις διαφορετικές εποχές της ομάδας και έβαλε τη δική του σφραγίδα στους «μαυροπράσινους». Ο λόγος για τον Γιώργο Αριστείδου, του Άρη, όπως τον έλεγαν χαϊδευτικά οι συμπαίκτες του και οι φίλοι της ομάδας. Από την ποδοσφαιρομάνα Μια Μηλιά, τον εντόπισε μαζί με τους αδελφούς Άκη και Κώστα Μιτσίδη ο Ισραηλινός προπονητής Έλιο Φουκς και τους πήρε στον Ολυμπιακό το 1970. Δεν χρειάστηκε πολύ καιρό ο Γ. Αριστείδου να μπει στην πρώτη ομάδα και σχεδόν να μείνει μόνιμα μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Το 1971 φόρεσε την τιμημένη φανέλα του «Τακτακαλά» σε ηλικία 18 χρόνων με προπονητή τον Ρ. Μπράντλεϊ, περίοδο που η ομάδα έπαιζε για τρίτη φορά στην Α’ Εθνική Ελλάδας. Ένα ακούραστο μηχανάκι στο κέντρο, αμυντικός χαφ και με προσφορά στο δημιουργικό κομμάτι. Με γερά πνευμόνια, δύναμη, τεχνική και πάθος στο παιχνίδι του. Στο ντεμπούτο του, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Εθνικό Πειραιώς 2-0 και θυμάται όμορφες στιγμές από την Α’ Εθνική με γεμάτα γήπεδα από φιλάθλους, μεγάλα ονόματα ως αντιπάλους (Κούδας, Δομάζος, Μ. Παπαϊωάννου κ.α.) αλλά και τους Ευρωπαϊκούς αγώνες με την Φέγενορντ Ολλανδίας. Την εποχή εκείνη, η ομάδα είχε πριμ 35 λίρες ενώ άλλες 35 ήταν ο μηνιαίος μισθός τους, κάτι πολύ σημαντικό για την εποχή. 

Σε εκείνη την μεγάλη εποχή του Ολυμπιακού ο Γ. Αριστείδου έπαιζε στην μεσαία γραμμή με τους Μ. Μάρκου και Α. Ασσιώτη ενώ στην ομάδα ήταν οι Βαρνάβας, Σωτηράκης, Π. Ευθυμιάδης, Κ. Πιερίδης, Κεττένης, Λυμπουρής, Μ. Αργυρού, Μαϊλος, Παρτασίδης, Κ. Μιχαήλ, Σαββάκης κ.α.

Ο μοναδικός τίτλος που πανηγύρισε ο Γ. Αριστείδου ήταν το κύπελλο το 1977 όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 την Αλκή και στον οποίο πέτυχε ένα γκολ. Στην ομάδα ήταν τότε και οι Ντ. Αδάμου, Παπαγεωργίου, Φακέττι, Π. Γεωργίου, Καλοθέου, Προδρόμου, Ν. Κίννας, Ν, Μαυρής, Λούκας, Π. Κωνσταντίνου, Π. Ευθυμιάδης, Τσουρής. Προπονητές ήταν οι Α. Μαύρος, Σωτηράκης και Πελέτσιος. Ο Γ. Αριστείδου ήταν και στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν για τον Ολυμπιακό. Έπαιξε μέχρι το 1986 στα 33 του χρόνια,. Παρόλον που μπορούσε να συνεχίσει. Είναι 5 φορές διεθνής και ήταν για 8 χρόνια αρχηγός του Ολυμπιακού μετά την αποχώρηση του Π. Ευθυμιάδη. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο