Ρετρό: παίκτες που έγραψαν ιστορία, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Από τους πιο καλούς παίκτες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο μας, ήταν σίγουρα ο διεθνής σέντερ φορ Γρηγόρης Χαραλαμπίδης,με αξιόλογη καριέρα στον Παναθηναικό,τον ΟΦΗ και την Δόξα Δράμας. Παίκτης που πανηγύρισε τίτλους στην Ελλάδα αλλά αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική.

Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης ήλθε το 1989 στον ΠΟΛ,ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα της Λάρνακας,και ξεχώρισε με την αγωνιστική παρουσία αλλά και το ήθος του. Στην ομάδα του Πεζοπορικού τότε, με προπονητή ακόμα τον Έρικ Σμίθ, έπαιζαν και οι Κ.Κουής, Λ.Παναγιώτου, Προδρόμου, Μ.Κωνσταντίνου, Χαιλής, Μπίαλον, Πασχάλης, Π.Μάρκου, Λάρκου, Ν.Προκόπης, Γ.Κωνσταντίνου, Κ.Μιαμηλιώτης, Σταυρινός, Πολίτης, Τζιαπούρας, Γ.Ιωάννου, Π.Χαραλάμπους.

Ο Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στη Δράμα και ξεχώριζε  για τις δυνατές κεφαλιές και τα τέρματα που σημείωνε, λόγω ύψους και σωστής τοποθέτησης στις αντίπαλες περιοχές. Για πρώτη φορά έπαιξε ποδόσφαιρο  στην ερασιτεχνική ομάδα του Ηρακλή Μαυροβάτου Δράμας. Σύντομα ξεχώρισε για τη δύναμη και το εκτόπισμα του, που τον ανέδειξαν σε ένα σπουδαίο σκόρερ,παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε ιδιαίτερα υψηλή τεχνική. Αγωνίστηκε στην μεγάλη ομάδα της περιοχής, τη Δόξα Δράμας, με την οποία κατέκτησε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία το 1979. Στην ίδια ομάδα ξεκίνησε και την επαγγελματική του καριέρα το 1979-80 στην Α’ Εθνική και το καλοκαίρι του 1981 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναικό. Ο Χαραλαμπίδης έμεινε στον ΠΑΟ πέντε συνεχόμενες περιόδους, καταγράφοντας 100 συμμετοχές και σκοράροντας 56 τέρματα. Το 1986 μετεγγράφηκε στον ΟΦΗ και έμεινε στην Κρήτη για ακόμα τρία χρόνια.

Ο ψηλόσωμος επιθετικός συνολικά έπαιξε σε 248 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής κατηγορίας (61 με τη Δόξα, 110 με ΠΑΟ, 77 με τον ΟΦΗ), σημειώνοντας 97 τέρματα( 20 με Δόξα, 56 με ΠΑΟ και 21 με ΟΦΗ). Έκλεισε την αγωνιστική του σταδιοδρομία στον ΠΟΛ Λάρνακας.

Ο Γρ. Χαραλαμπίδης κατέκτησε συνολικά έξι τίτλους,δύο πρωταθλήματα και 4 κύπελλα στην καριέρα του. Τους πέντε με τα χρώματα του ΠΑΟ και έναν με την φανέλα του ΟΦΗ( κυπελλούχος 1987). Επίσης,την πρώτη χρονιά στον Παναθηναικό αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 21 τέρματα. Με την ομάδα του τριφυλλιού υπήρξε συμπαίκης με μεγάλα ονόματα όπως οι: Β.Κωνσταντίνου, Λιβαθηνός, Σημαιοφορίδης, Κυράστας, Καρούλιας, Καψής, Α.Αναστασιάδης, Κουρόπουλος, Ρότσα, Ζιάκος, Λαφτσής, Παπαβασιλείου, Γαλάκος, Ταράσης, Θ.Δημόπουλος, Δεληκάρης, Μαυρίδης, Πουπάκης, Βονόρτας, Κατσιάκος, Υφαντίδης, Ντόρου Νικολάε, Άρνε Ντόκεν.

Ο Γρ. Χαραλαμπίδης είναι 8 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα των ανδρών. Έχει εργαστεί κατά διαστήματα σε μικρές ομάδες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης,ενώ εργάστηκε και στις εθνικές ομάδες παίδων. Υπήρξε καθηγητής Σωματικής Αγωγής και όπου εργάστηκε ξεχώρισε για το ήθος και τον χαρακτήρα του.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο