Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Αντωνάκης Κκαφάς

Ο Αντωνάκης Κκαφάς της Ανόρθωσης είναι από τους εμβληματικούς αρχηγούς με μεγάλη προσφορά στην ομάδα της Αμμοχώστου. Ήταν γνωστός με το μικρό του όνομα ο Αντωνάκης Κκαφάς που για μια 20ετία (1962-1982) ήταν το αστέρι της «Κυρίας»  αγωνιζόμενος σε τρεις ξεχωριστές εποχές για την ομάδα του.

Ο Αντωνάκης κατέχει ένα ξεχωριστό ρεκόρ αφού έχει τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Ανόρθωσης συνολικά 450. Ο μεσοεπιθετικός της Ανόρθωσης έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στο Παραλίμνι, απ’ όπου κατάγεται. Στην ομάδα της Αμμοχώστου τον πήρε ο θείος του Αντώνης Καράς που διέπρεπε εκείνη την εποχή στην ομάδα. 

Το 1963 ο Αντωνάκης προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα όπου και μονιμοποιήθηκε. Μεγάλο ταλέντο, με άριστη τεχνική κατάρτιση με ηγετικά χαρίσματα και πολύ δυνατό σουτ  ευτύχησε να πανηγυρίσει την κατάκτηση κυπέλλου δίπλα σε μεγάλα ονόματα της εποχής. 

Ξεκίνησε ως έξω δεξιά και τοι 1967 (επί Σιμονίφκσι) μετατράπηκε σε κεντρικό κυνηγό φορώντας μέχρι το τέλος της καριέρας του τη φανέλα με τον αριθμό 9. Το 1972 μετατοπίστηκε στο χώρο του κέντρου και παρέμεινε στη μεσαία γραμμή μέχρι το 1982 όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 35 χρόνων.

Ο Αντωνάκης κατέγραψε στην ποδοσφαιρική του καριέρα 450 συμμετοχές και 95 τέρματα έχοντας κατακτήσει τρία κύπελλα (1964, 1971,1975) και μια Ασπίδα (1964). Διέθετε ισχυρότατο σουτ και μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Την περίοδο 1967-68 ήταν ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 26 τέρματα. Το 1973 χρίσθηκε αρχηγός της Ανόρθωσης διατηρώντας το περιβραχιόνιο μέχρι το τέλος της καριέρας του. 

Για 20 χρόνια ο Αντωνάκης αποτελούσε «σημαία» της ομάδας και παράδειγμα προς μίμηση. Άνθρωπος χαμηλών τόνων με εξαίρετο ήθος κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων των φιλάθλων, λόγω της ποδοσφαιρικής του αξίας και του χαρακτήρα του. 
Το 1983 η ΕΑΚ του απέμεινε τον τίτλο του αθλητή ήθους κι’ όμως αυτός ο μεγάλος ποδοσφαιριστής δεν πήρε ποτέ κλήση για την Εθνική ομάδα!  
      

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο