Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Πανίκος Ευθυμιάδης-Ολυμπιακός 

Ο Πανίκος Ευθυμιάδης είναι το όνομα που αποτελούσε κόσμημα για τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο μας. Μεγάλο ταλέντο, με μεγάλη προσφορά στην ομάδα του Τακτακαλά και την Εθνική, παίκτης με ήθος που ξεχώριζε και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από όλο το φίλαθλο κοινό. 
Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ταλέντο του Π. Ευθυμιάδη ήταν ο προπονητής Πάμπος Αβρααμίδη που τον είδε να παίζει με το σχολείο του και στα 16 του κάνει το βάπτισμα του πυρός την περίοδο 1960-61 κατά της ΑΫΜΑ όπου πέτυχε και δύο τέρματα. 

Έπαιξε μόνο στους «μαυροπράσινους» από το 1959 μέχρι το 1980 και κέρδισε τα πάντα. Είναι η ζωντανή ιστορία του σωματείου και από τους κορυφαίους παίκτες του ποδοσφαίρου μας.

Ο Π. Ευθυμιάδης κέρδισε και τους τέσσερις τίτλους που πήρε ο Ολυμπιακός. Τρία πρωταθλήματα (1967, 1969 και 1971) και ένα κύπελλο (1977) αγωνιζόμενος τρεις φορές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Τρεις φορές ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Το 1966 με 20 τέρματα, το 1969 με 17 και το 1971 με 11 τέρματα. 

Ο Π. Ευθυμιάδης έχει τις περισσότερες συμμετοχές στον Ολυμπιακό και είναι αρχισκόρερ της ομάδας. Έχει 16 συμμετοχές στην Εθνική όπου πέτυχε ένα τέρμα. 

Η δωδεκαετία 1962-1974 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η χρυσή περίοδος στην ποδοσφαιρική καριέρα του Π. Ευθυμιάδη, που έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και οδήγησε τον Ολυμπιακό στους τίτλους. Το 1976-68 παίζοντας για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική Ελλάδας είχε σημειώσει 16 τέρματα και κατετάγη έκτος ανάμεσα στους Έλληνες σκόρερ. Σε ηλικία 19 χρόνων έπαιξε στην Εθνική ομάδα.

Ήταν ακτύπητο το επιθετικό δίδυμο Π. Ευθυμιάδη-Κωστάκη Πιερίδη ενώ την εποχή εκείνη ήταν και οι Φιλώτας, Αργυρού, Σωτηράκης, Παρτασίδης, Ξυπολητάς, Σαββάκης, Μ. Μάρκου, Λυμπουρής, Κεττένης, Παπέττας, Λ. Αβρααμίδης, Γ. Αριστείδου κ.α.

Ο Πανίκος Ευθυμιάδης ήταν σπουδαίος παίκτης, αθλητής ήθους, απλός, προσιτός και σεμνός άνθρωπος κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου. Η ΕΑΚ τον ανακήρυξε το 1973 αθλητή ήθους.      
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο