Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Λούκας Κουλλαπής

Έφυγε τόσο νωρίς και ξαφνικά από τη ζωή, στο γήπεδο που ήταν το δεύτερο του σπίτι, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στην οικογένεια του και στο φίλαθλο κοινό. Ήταν μόλις 32 χρόνων ο Λούκας Κουλλαπής της Νέας Σαλαμίνας, που έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουλίου 1990, αγωνιζόμενος με την ομάδα του Όλυμπου Ξυλοφάγου, σε νυκτερινό τουρνουά στο Δασάκι Άχνας. Το παιχνίδι ήθελε δύο λεπτά για να τελειώσει και ο Κουλλαπής μετά από μιά προσπάθεια θα πέσει στο γήπεδο και θα αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο αδικοχαμένος Λούκας υπήρξε υπόδειγμα ποδοσφαιριστή και ανθρώπου. Ήταν πολύ αγαπητός και έχαιρε μεγάλης εκτίμηση όχι μόνο στις ομάδες που αγωνίστηκε, αλλά και γενικότερα στο φίλαθλο κοινό. Φεύγοντας με την οικογένεια του από την Αμμόχωστο θα βρεθεί στην Ξυλοτύμβου, όπου και αγωνίζεται σε ερασιτεχνική ομάδα της κοινότητας. Το 1975 θα ενταχθεί στην αγαπημένη του ομάδα, την Νέα Σαλαμίνα, και αφού παίζει για λίγο στην εφηβική ομάδα, το 1976 γίνεται βασικό στέλεχος των ερυθρολεύκων. Αγωνίζεται στη θέση του αριστερού αμυντικού και την περίοδο αυτή ήταν ο πιο νεαρός παίκτης που έπαιζε στην πρώτη ομάδα. Στη Σαλαμίνα το 1976 ήταν και οι: Κουγκάς, Άγγελος, Μωυσής, Η.Ηλία, Θουκιδίδης, Λ.Κότροφος, Π.Φώκκης, Μήτσιος, Π.Θεοφάνους, Α.Θωμάς, Τώνης, Κ.Ιωάννου, Σταύρος, Αρτέμης, Λούκας, Μαντζούρας, Κίκης, Κακούσιης και ο μικρότερος αδελφός του Λέλλος Κουλλαπής.

Ο Λούκας Κουλλαπής έγινε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας με προπονητή τον Βούλαρο Σπύρο Ντεπάρσκι. Είναι πρώτος σε συμμετοχές τις επόμενες χρονιές και εκτός από αριστερός αμυντικός έπαιξε και στο κέντρο της άμυνας και στη μεσαία γραμμή, ενώ διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας. Μεγάλη η συνεισφορά του και στην κατάκτηση του τίτλου στη Β’ Κατηγορία το 1979 και η επιστροφή της Σαλαμίνας στην Α΄Κατηγορία.

Στα επόμενα δύο χρόνια, 1986-1988, θα αγωνιστεί στον Άδωνη Δαλίου όπου τον ακολούθησε και ο αδελφός του Λέλλος. Για άλλα δύο χρόνια,1988-1990, τα αδέλφια Κουλλαπή θα αγωνιστούν στον Όλυμπο Ξυλοφάγου όπου βρισκόταν ο φίλος και πρώην συμπαίκτης τους στη Νέα Σαλαμίνα Μιχάλης Μαντζούρας. Δυστυχώς ο Λούκας τον Ιούλιο του 1990 θα φύγει ξαφνικά από τη ζωή. Κανένας φίλαθλος που ήταν εκείνο το βράδι στο Δασάκι δεν πίστευε πως εκείνο το παλλικάρι που πριν λίγα λεπτά έτρεχε με ζωντάνια μέσα στο γήπεδο, εγκατέλειψε τον κόσμο αφήνονας πίσω του σύζυγο, δύο παιδιά, γονείς, αδέλφια και πολλούς φίλους. Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής θα χανόταν στο γήπεδο, και στον Τύπο γινόταν αναφορά για ελλειπή ιατρική φροντίδα για τους αθλουμένους. Ένας θάνατος σε γήπεδο, που τόσο αγάπησε ο Λούκας. Πάντα αθόρυβος, ξεχώριζε για την σταθερή του απόδοση και τη σοβαρότητα. Ποτέ δεν δέχθηκε κόκκινη κάρτα ενώ το ήθος και η συνέπεια του ξεχώριζαν.

Ο Λούκας Κουλλαπής έπαιξε συνολικά 10 χρόνια στη Σαλαμίνα, από το 1976 μέχρι το 1986, καταγράφοντας 250 συμμετοχές και τρία τέρματα, από τις οποίες οι 222 συμμετοχές ήταν για το πρωτάθλημα. Συμπαίκτες του υπήρξαν και οι Νούρος, Μαντζούρας, Δράκος, Λ.Δημητρίου, Φλώρος, Μαραγκός, Χρ.Μαύρος, Χρ.Χριστοφή, Μανές, Μιχαήλοφ, Λ.Ανδρέου, Πόλ, Παντελής, Ρότ, Ρίγκελ, Χρύσανθος, Σέμαν, Κέζος, Γουέιν, Δαβίδ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο