Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Παμπουλλής Παπαδόπουλος

Η οικογένεια Παπαδόπουλου έδωσε έξι παίκτες στην ΑΕΛ από τους οποίους ξεχωριστή θέση είχε ο Πάμπος, πιο γνωστός βέβαια ως Παμπουλλής. Ένας παίκτης που έγραψε ιστορία σε Κύπρο και Ελλάδα έχοντας τα προσωνύμια «Μίστερ γκολ» και «Αλεπού των γηπέδων».

Ένας ταλαντούχος κυνηγός, μόνιμος σκόρερ, με ωραία ντρίμπλα, ταχύτατος και δυνατό σουτ.

Ο μικρός Παμπουλλής πάει το 1960-61 στην ΑΕΛ και μετά από δύο χρόνια στην εφηβική ομάδα, το 1963 καθιερώνεται στην πρώτη ομάδα. Παίζει μέχρι το 1970 και πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου το 1968 και την ιστορική παρουσία της ομάδας στην Α’ Εθνική. Η παρουσία του στο Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν και η αιτία να εντοπιστεί το ταλέντο του και τελικά να καταλήξει στον Ολυμπιακό.

Στους ερυθρόλευκους του Πειραιά παίζει 6 χρόνια (1970-76) όπου εντυπωσιάζει και γίνεται ίνδαλμα των φιλάθλων με την παρουσία και τα τέρματα που σημειώνει. Ακολουθεί η παρουσία του για δύο χρόνια (1976-78) στον ΟΦΗ Κρήτης που ήταν τότε πολύ ισχυρός. Επιστρέφει στην Κύπρο και παίζει πάλι στην αγαπημένη του ΑΕΛ από το 1978 μέχρι το 1981 αφού για λίγους μήνες είχε αγωνιστεί σε ομάδα της Αμερικής.      

Εκτός από τον τίτλο με την ΑΕΛ το 1968, ο Παμπουλλής πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ενώ αναδείχθηκε το 1968 και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 31 τέρματα. 

Ο Παμπουλλής ήταν 24 φορές διεθνής και πέτυχε δύο τέρματα το ένα μάλιστα κατά την Ελβετίας (1968) όπου η Εθνική Κύπρου έκανε την πρώτη της νίκη. 

Στην 20χρονη παρουσία του σε Κύπρο και Ελλάδα πέτυχε πολλά και δικαίως οι επιτυχίες του τον κατατάσσουν στους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο