Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Άντρος Κωνσταντίνου

Από  τους αξιόλογους εξτρέμ της δεκαετίας του ’60 και καλός γκολτζής ήταν ο Άντρος Κωνσταντίνου του Απόλλωνα, ο ‘’φωτογράφος’’ όπως τον αποκαλούσαν οι φιλάθλοι λόγω του επαγγέλματος του.

Ο Άντρος ξεκίνησε από τα 13 του στον Απόλλωνα, αλλά δύο χρόνια αργότερα θα βρεθεί στη Νέα Σαλαμίνα λόγω μετακίνησης της οικογένειας του στην Αμμόχωστο. Προπονητής των ερυθρολεύκων ήταν ο παλιός άσος της ΑΕΚ Αθηνών Κώστας Βασιλείου, που ήταν και φωτογράφος και ο Άντρος εκτός από το ποδόσφαιρο έμαθε και την τέχνη της φωτογραφίας από αυτόν. Στη Σαλαμίνα ήταν τότε και οι Βαρνάβας, Κοντεάτης, Κότροφος, Ιστής, Γιάσας, Γέρος κ.α. Τελικά θα επιστρέψει στη Λεμεσό και τον Απόλλωνα το 1965  με προπονητή τον Πανά. Το επίσημο ντεμπούτο του ήταν κατά της Ομόνοιας στη Λεμεσό με ήττα 0-2.

Με προπονητή τον Ζόνλαϊ όταν είδε πως δεν υπήρχε θέση για την μεσαία γραμμή, ο Α.Κωνσταντίνου είπε πως παίζει έξω δεξιά, την μοναδική θέση που έμενε στο δοκιμαστικό φιλικό παιχνίδι. Αυτό ήταν.Ένας γρήγορος εξτρέμ με ωραία ντρίπλα και δυνατό σούτ που ταλαιπωρούσε τις αντίπαλες άμυνες. Την περίοδο 1967-68 πέτυχε 20 γκόλ και ήταν δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, πίσω από τον Παμπουλλή της ΑΕΛ. Στα 20 του χρόνια την πρώτη χρονιά στον Απόλλωνα το 1965-66 πέτυχε 5 γκολ, την επόμενη περίοδο τρία, το 1968-69 6, όσα και το 1970-71. Δεν σκόραρε μόνο τη χρονιά 1972-73 που ήταν και η τελευταία του χρονιά στα γήπεδα.

Ο Άντρος Κωνσταντίνου έπαιξε σε τρείς τελικούς κυπέλλου, σε τρία διαδοχικά χρόνια. Το 1965 έχασε  από την Ομόνοια 5-1. Το 1966 κέρδισε 4-2 τη Σαλαμίνα με τον Άντρο να βάζει τη σφαγίδα του αφού πέτυχε ένα τέρμα, το δεύτερο, που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στον τελικό οι γαλάζιοι έπαιξαν με τους:  Ευαγόρας, Φασουλής, Γεωργίου, Καβάζης, Γαβαλάς, Θεμιστοκλέους, Άντρος, Κρυστάλλης, Π.Γιολίτης, Κ.Βασιλειάδης, Παναγίδης.  Δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο την επόμενη χρονιά όπου κέρδισε στον τελικό την Αλκή 1-0. Η ομάδα έπαιξε με τους: Παπαϊωάννου, Φασουλής, Γεωργίου, Καβάζης, Θεμιστοκλέους, Κωνσταντίνου, Δημητράκης,Κρυστάλλης, Κ.Βασιλειάδης, Παναγίδης, Γ.Βασιλειάδης.
Με τα δύο τρόπαια ο Απόλλωνας έπαιξε και δύο φορές στο κύπελλο κυπελλούχων. Το  1966 έχασε από την Στάνταρ Λιέγης 1-0  και 5-1 εκτός έδρας και τα δύο, και το 1967 έχασε από την Ουγγρική Βάζας Έτο Γκόρ 5-0 και 4-0 σε δύο παιχνίδια που έδωσε επίσης εκτός έδρας. Στα παιχνίδια αυτά αγωνίστηκαν οι: Ευαγόρας, Φασουλής, Καβάζης, Κόκκινος, Σχίζας, Δ.Αντωνίου, Θεμιστοκλέους, Π.Γιολίτης, Κ.Βασιλειάδης, Κρυστάλλης, Α.Γεωργίου, Γ.Παπαϊωάννου, Γ.Βασιλειάδης, Α.Κωνσταντίνου, Παναγίδης, Μ.Γαβαλάς, Π.Πολυβίου.

Ένα από τα παιχνίδια που του έμειναν εξέχαστα ήταν το 1968 με τον ΑΠΟΕΛ εκτός έδρας. Κέρδισε ο Απόλλωνας 2-6 και ο Άντρος πέτυχε 4 τέρματα. Ένας σπουδαίος επιθετικός που όμως αδικήθηκε σε ότι αφορά το κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Κλήθηκε πολλές φορές από τον Αργύρη Γαβαλά και τον Πάμπο Αβρααμίδη αλλά ποτέ δεν πήρε επίσημη συμμετοχή στην ομάδα. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο