Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Πέτρος Θεοφάνους Νέα Σαλαμίνα 

Από τους μεγάλους γκολτζήδες όχι μόνο της Νέας Σαλαμίνας αλλά και του ποδοσφαίρου μας ήταν ο Πέτρος Θεοφάνους. Ένας δυνατός κυνηγός που έπαιζε και προωθημένος αλλά και στα φτερά της επίθεσης. Ο Π. Θεοφάνους ξεχώριζε για την εκρηκτικότητα του την καλή τεχνική του κατάρτιση μπορούσε να τα βάλει μόνο με ολόκληρη την αμυντική γραμμή. Με την ταχύτητα και ωραία ντρίπλα έβλεπε δίκτυα και με τα δυνατά του σουτ που έκανε αλλά και το κεφάλι.

Το γκολ ήταν στο αίμα του δυνατού επιθετικού της Νέας Σαλαμίνας, που θα μπορούσε να κάνει πολύ καλύτερη καριέρα σε πιο μεγάλες ομάδες. Ξεκίνησε το 1972 στην Αμμόχωστο με προπονητή τον Γιουγκοσλάβο Μιλοβάνοφ και στην ομάδα ήταν τότε οι Α. Νικολάου, Μάλος, Μυρμιδώνης, Τσούκκας, Π. Φώκης, Άγγελος, Κ. Ιωάννου, Τ. Βραχίμης, Ηλίας, Αβραάμ, Πιερής, Κουγκάς, Μιχαλάκης, Λουκάς, Καραολής, Μουσκάλης, Δουκανάρης, Ματσάγγος κ.α. 

Ο Π. Θεοφάνους κατέγραψε στη Νέα Σαλαμίνα 173 συμμετοχές και σημείωσε 72 τέρματα. Είναι ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του σωματείου και πολλοί τον θεωρούσαν ως διάδοχο του μεγάλου γκολτζή Κότροφου που είχε αποχωρήσει. Ο παίκτης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα επειδή διέμενε στη Λεμεσό, για αυτό και σταμάτησε στα 26 του χρόνια. 

Η τελευταία χρονιά που έπαιξε στη Νέα Σαλαμίνα ήταν το 1980, αφού πρώτα βοήθησε την ομάδα του να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Β’ κατηγορίας και να επιστρέψει στην Α’ κατηγορία. Αυτή την δύσκολη χρονιά προπονητής ήταν ο Βούλγαρος Σπύρο Ντεπάρσκι και στην ομάδα ήταν κ. Ιωάννου, Μωυσής, Λ. Κουλλαπής, Δράκος, Κακούσης, Ηλ. Ηλία, Λ. Δημητρίου, Λέλλος, Σταύρος, Μαντζούρας, Νούρος, Μανές, Φλ. Νικολάου, Χρ. Μαύρος, Χρ Χριστοφή, Μαραγκός. 

Μετά την 8χρονή παρουσία του στην Νέα Σαλαμίνα ο Πέτρος Θεοφάνους πέρασε για ένα χρόνο από τον Πεζοπορικό τον Απόλλωνα και τον Εθνικό Άχνας. Με τον Απόλλωνα το 1982 έπαιξε στον διπλό τελικό κυπέλλου με την Ομόνοια (2-2, 1-4) χωρίς να πανηγυρίσει τον τίτλο. Ο ίδιος είχε σκοράρει στο πρώτο παιχνίδι στη Λεμεσό (2-2) έχοντας για συμπαίκτες τους Λάμπρου, Αντρελλή, Τέμπλαρ, Γιαγκουδάκη, Ιωάννου, Α. Χριστοδούλου, Εφραίμ, Βάλτερ, Δανός Κυριάκου.  
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο