Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Δημήτρης Οικονόμου-Κούδας ΕΝΠ 

Ο Δημήτρης Οικονόμου της ΕΝΠ καθιερώθηκε με το όνομα Κούδας, αφού έμοιαζε στο ταλέντο και τα ηγετικά του χαρίσματα του Ελλαδίτη Γιώργου Κούδα του ΠΑΟΚ που έπαιζε την ίδια εποχή, στη δεκαετία του 70’. 

Ηγετική φυσιογνωμία το Νο 10 της Ένωσης που έγραψε ιστορία με προπονητή τον Πλούσκαλ μαζί με τους Δήμο, Φόρσο, Κύζα, Μέρτακκα, Παπαλούκα, Σιαλή, Χ’’Γιάννη, Α. Κωνσταντίνου, Κ. Τσούκκα , Βλίττη κ.α κερδίζοντας το χειροκρότημα του φίλαθλου κόσμου. 

Ο Κούδας ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα 15 του χρόνια και πήρε το βάπτισμα πυρός το 1967 όταν στην ομάδα ήταν ακόμα οι Φλουρής, Γιαννής, Μουζουρής, Τρίαρος, Κ. Οικονόμου κ.α. έπαιζε στην Ένωση μέχρι το 1975 και ακολούθως έκανε το μεγάλο βήμα παίζοντας για δυο χρόνια στο Παναθηναϊκό (1975-77) . 

Ήταν 30 χρόνων τότε και στην ΠΑΟ που μεσουρανούσε θα συναντούσε τους Δομάζο, Αντωνιάδη, Οικονομόπουλο, ελευθεράκη, Καψή, Λιβαθηνό κ.α. Στη συνέχεια έπιαξε για ένα χρόνο στην Προοδευτική (1977-78) και επέστρεψε στο Παραλίμνι όπου έκλεισε την καριέρα του στην αγαπημένη του Ένωση, παίζοντας από το 1978 μέχρι το 1981. 

Ο Κούδας πανηγύρισε ντάμπλ με τον Παναθηναϊκό (1976-77) όμως δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο με την Ένωση. Ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που ξεχώριζε όχι μόνο για το ταλέντο και τα ηγετικά του χαρίσματα αλλά και για το χαρακτήρα του. 

Ο Δημήτρης Ζάγκυλος είναι ο προπονητής που τον βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα αλλά ο Τσέχος Πλούσκαλ ήταν αυτός που άλλαξε την ομάδα και μαζί του ο Κούδας ολοκληρώθηκε ως παίκτης. Ο Κούδας, άφησε πίσω του μια λαμπρή 18ετή πορεία με πολύ καλή απόδοση και ήθος ανεπανάληπτο. Μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του ήταν η Εθνική Κύπρου. Πρωτόπαιξε το 1971-72 με προπονητή τον Πάμπο Αβρααμίδη και έμεινε μέχρι το 1983 έχοντας 15 συμμετοχές. Τέσσερις φορές η ΕΝΠ ήταν φιναλίστ κυπέλλου ενώ υπήρχαν χρονιές που η ομάδα είχε εντυπωσιακή πορεία (1971 και 1981). Στην δεκαετία του 80’ ο Κούδας έχει συμπαίκτες τα αδέλφια του Μιχάλη και Γιώργο Οικονόμου αλλά και τους Κλέφτη, Καλημέρα, Κρασιά, Γούμενο, Κκέζο, Κίττο, Κοφετζή κ.α.   

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο