Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Τάκης Χαραλάμπους –Ευαγόρας 

Έπαιξε για 20 χρόνια σε μια μόνο ομάδα, τον Ευαγόρα Πάφου. Ο Τάκης Χαραλάμπους έγραψε ιστορία στο ιστορικό σωματείο, αφού πρόσφερε πολλά και ήταν για χρόνια ηγετική φυσιογνωμία για την ομάδα στις δεκαετίες ’60 και ’70 παίζοντας ως αριστερός εξτρέμ (και γενικά επιθετικός) αλλά και κεντρικός αμυντικός προς το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ο Τάκης Χαραλάμπους συνέχισε μετά ως προπονητής και πέραν τα αγαπημένης του ομάδας τον Ευαγόρα, εργάστηκε σε όλες τις Εθνικές μας ομάδες. 

Ο Τάκης Χαραλάμπους εντάχθηκε νωρίς στον Ευαγόρα που μόλις είχε ιδρυθεί (πήρε το όνομα του από τον μαθητή-ήρωα της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη) το 1962 όταν η ομάδα ξεκινούσε στο αγροτικό πρωτάθλημα. Για 20 χρόνια ήταν στην ομάδα της Πάφου και έζησε μαζί της όλες τις χαρές (άνοδος Α’ Κατηγορία) και λύπες (διαβάθμιση) που είχε στην πορεία της. Πολύ καλή τεχνική κατάκριση, ταχύτατος, με καλή ντρίπλα και δυνατό σουτ, ήταν όχι μόνο δημιουργός παιχνιδιού, αλλά και σκόρερ, αφού τα πιο πολλά χρόνια ήταν επιθετικός. 

Είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε τρεις διαφορετικές εποχές του Ευαγόρα. 

Από τις αξέχαστες στιγμές ήταν ασφαλώς η πρώτη φορά που ο Ευαγόρας ανήλθε στην Α’ Κατηγορία το 1969. Τότε στην ομάδα ήταν και οι Ν. Ευγενίου, Στ. Αβερκίου, Κ. Καδής, Π. Ζαμπυρίνης, Κ. Παπαντωνίου, Ηρ. Κούπανος, Α. Αττίκης, Χρ. Κούπανος, Ν. Παπαντωνίου, Α. Κουρούσιης, Α. Παρασκευά. 

Ήλθαν μετά άλλες εποχές με τον Τάκη να παίζει με τους Πενταρά, Στέφο, Κ. Πιερίδη, Πετρίδη, Π. Γεωργίου, αδελφούς Ζαμπυίνη, Ζυμαρά, Μερκή και αργότερα με τους αδελφούς Γιαλλούρη, Δ. Αγά, Φύτο, Σωκράτους, Γ. Τούρος, Λάζαρος κ.α. 

Ο Τάκης Χαραλάμπους κλήθηκε στην Εθνική Κύπρου σε κάποια φιλικά παιχνίδια ήταν και στην αποστολή σε κάποιους αγώνες επίσημους όμως δεν κατέγραψε επίσημη συμμετοχή στην Εθνική.

Ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που έβαλε στην σφραγίδα του σαν παίκτης, σαν προπονητής, αλλά και δουλεύοντας από διάφορα πόστα στην Ομοσπονδία. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο