Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Άντρος Χριστοδούλου

Από τους κορυφαίους αμυντικούς του ποδοσφαίρου μας ήταν ο Άντρος Χριστοδούλου του ΑΠΟΠ Πάφου στον οποίο αγωνίστηκε για 16 χρόνια παρόλον που είχε σοβαρό τραύμα στο χέρι λόγω της τουρκικής εισβολής του 1974.

Στον νέο αιώνα ο ΑΠΟΠ βέβαια δεν υπάρχει αφού ενοποιήθηκε με το άλλο ιστορικό σωματείο της Πάφου τον Ευαγόρα και δημιουργήθηκε  η ΑΕΠ για να έχει πιο δυνατή παρουσίας η πόλη στο πρωτάθλημα μας. Αργότερα η ΑΕΠ ενώθηκε με την ΑΕΚ Κουκλιών και δημιουργήθηκε η σημερινή ομάδα, η Πάφος F.C

Ο Άντρος Χριστοδούλου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο την περίοδο 1969-70 όταν ο ΑΠΟΠ ήταν στην Β’ Κατηγορία. Ήταν μόλις 13 χρόνων και στα 16 του έκανε ντεμπούτο με προπονητή τον Κοβάκεβιτς και μονιμοποιήθηκε παρά τις αμφιβολίες των οπαδών της ομάδας. Ο ΑΠΟΠ έπαιζε πότε Α’ και πότε Β Κατηγορία, αλλά ο Άντρος από το 1971-72 ήταν και αρχηγός της ομάδας. Ξεκίνησε ως αριστερός αμυντικός και σύντομα καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας όπου ξεχώριζε για το πάθος την αγωνιστικότητα και την θετική παρουσία του. Ήταν για χρόνια δίδυμο με το Μάριο Κκέλη ενώ στην πορεία του είχε συμπαίκτες και τους Σοφοκλέους, Χαλκίδη, Ζερπετέα, Μαρξ, Βρυωνίδη, Πασπαλλή, Αντωνάκη, Κίμωας, Μαυρής Αντωνιάδης κ.α.

Ο Άντρος πέρασε δύσκολες στιγμές το 1974 και πολλοί νόμιζαν ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Συνελήφθη στο πραξικόπημα ενώ τραυματίστηκε στη διάρκεια της εισβολής στο δεξί χέρι. Για έξι περίπου μήνες νοσηλευόταν πρώτα στο Νοσοκομείο Ακρωτηρίου και αργότερα στην Γερμανία.

Ο Α. Χριστοδούλου διέψευσε τους πάντες και συνέχισε το ποδόσφαιρο για άλλα 11 χρόνια (μέχρι το 1985-86) ενώ ήταν και αθλητής στίβου, όμως, προτίμησε το ποδόσφαιρο. Έχασε μια περίοδο λόγω του τραυματισμού του (1974-75), έσφιξε τα δόντια και παρά τους πόντους ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσει τον ΑΠΟΠ. Ο προπονητής που τον βοήθησε πολύ ήταν ο μ. Ανδρέας Κοτσώνης. 

Μια ηγετική μορφή για τον ΑΠΟΠ και το κυπριακό ποδόσφαιρο που έπαιξε και στην εθνική Ελπίδων. Αξέχαστη περίοδος για τον Άντρο ήταν το 1981-82 όπου η ομάδα του σώθηκε από διαβάθμιση λόγω διαφοράς τερμάτων από τον Κεραυνό ενώ στο κύπελλο έφτασε στους «4» αλλά έχασε από τον Απόλλωνα αφού απέκλεισε πρώτα Ερμή, Ορφέα και Πεζοπορικό. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο