Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Μιχάλης Τάρταρος

Από τα μεγάλα ταλέντα του ποδοσφαίρου μας στην δεκαετία του ’70 ήταν ο Μιχάλης Αθηνοδώρου-Τάρταρος που έφυγε νωρίς από τη ζωή. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Αλκή ρο 1965-66 με προπονητή τον Γκεόργκι Πατσιάτσεφ, τον οποίο συνάντησε αργότερα και στην Ανόρθωση. Ο Βούλγαρος προπονητής ήταν ο άνθρωπος που διαμόρφωσε τον Τάρταρο που είχε σπουδαία προσόντα και γρήγορα ο νεαρός άσος της Αλκής έγινε μήλο της έριδος για μεγάλα σωματεία. Έπαιζε τότε ως δεξιός εξτρέμ και ξεχώριζε για την ταχύτητα και την ντρίπλα του, ενώ ήταν και δημιουργός αλλά και σκόρερ ακρετών τερμάτων. Στην Αλκή είχε παίξει και με τους Θεοδόση, Παναή, Νικολή, Ηλία, Σολή Αντωνάκη, Κ. Αλεξάνδρου, Αθανάση, Ττέρο, Λειβαδιώτη κ.α.

Ο Τάρταρος θα καταλήξει το 1972 στην Ανόρθωση στην οποία θα αγωνιστεί μέχρι ο 1979 και τον επόμενο χρόνο θα παίξει για λίγο στον Εθνικό Άχνας όπου και θα κλείσει την καριέρα του,. Στην Ανόρθωση θα αγωνιστεί στην μεσαία γραμμή και όχι ακραίος επιθετικός έχοντας επιτελικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας. Όταν χρειάστηκε σα πρώτα χρόνια του εκτοπισμού ο Τάρταρος αγωνίστηκε και στο κέντρο της άμυνας. 

Πορπονητής της Ανόρθωσης το 1972 ήταν ο Τσέχος Χόμποτ και είχε γίνει προσπάθεια για αναγέννηση ης ομάδας. Εκτός του Μιχ. Τάρταρου είχαν αποκτηθεί ο Π. Παρτασίδης (Ολυμπιακός), και οι έμεπιροι Ελλαδίτες Π. Βεντούρης και Ν. Σιδέρης. Η ομάδα δεν πήγε καλά και τελικά έμεινε 4η στη βαθμολογία. 

Το πρώτο παιχνίδι του Τάρταρου με την Ανόρθωση ήταν στις 15 Οκτωβρίου 1972 με τον Ευαγόρα στο ΓΣΕ (1-0). Άλλοι συμπαίκτες του τότε ήταν οι Φάνος, Στέφανος, Σολέας, Αντωνάκης, Μάντης, Μέρτακκας, Φοίβος, Αρτέμης, Σιαήλης, Κοβής, Σώτος, Θεοδώρου, Χ’ Γιάννης, Αντώρκα, Θεοχαρίδης κ.α.

Το 1972-73 κατέγραψε 25 συμμετοχές και πέτυχε 4 γκολ. Η επόμενη χρονιά ήταν και η πιο γεμάτη αφού είχε 31 συμμετοχές και 8 τέρματα. Συνολικά στα 7 χρόνια που έπαιξε στην Ανόρθωση είχε 157 συμμετοχές και 30 τέρματα. Ήταν 4 φορές διεθνής ενώ πέραν του Χόμποτ είχε για προπονητές στην «Κυρία» και τους Στ. Πετρίτση, Πατσιάτσεφ, Αντ. Καρά.

Ο Τάρταρος πανηγύρισε με την «Κυρία» το κύπελλο το 1975 που ήταν ιστορικός τίτλος και ο πρώτος μετά τον εκτοπισμό της ομάδας. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο