ΡΕΤΡΟ: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Ανδρέας Κανάρης (Ομόνοια) 

Από τα κορυφαία ταλέντα και αθλητής ήθους ήταν ο Ανδρέας Κανάρης της Ομόνοιας που κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών στην ομάδα του τριφυλλιού με 505 συμμετοχές. 

Ο Κανάρης ήταν από τους κορυφαίους επιθετικούς (αριστερός εξτρέμ) και όλοι οι φίλαθλοι της Κύπρου αναγνώριζαν και εκτιμούσαν τα προσόντα και τον χαρακτήρα του. Άριστη τεχνική κατάρτιση, άπιαστος σε ταχύτητα, μπορούσε να ντριπλάρει οποιονδήποτε αμυντικό, δημιουργός αλλά και σκόρερ τερμάτων .

Ο Ανδρέας Κανάρης έπαιξε στην Ομόνοια από το 1968 μέχρι το 1985 πανηγυρίζοντας 12 τίτλους πρωταθλήματος και 6 κύπελλα. Είναι 20 φορές διεθνής, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ το πρωταθλήματος το 1977-78 σημειώνοντας 20 τέρματα. Από τις 17 ποδοσφαιρικές περιόδους που αγωνίστηκε, τις τελευταίες εφτά φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.   

Ο Ανδρέας Κανάρης πάντα με τον αρ. 11 στην πλάτη. Πέραν από τις επιτυχίες με την ομάδα του, έχει και ο ίδιος να επιδείξει αξιόλογες περγαμηνές: Πρώτος σκόρερ της Ομόνοιας το 1969-70, βραβείο ήθους της ΕΑΚ  το 1972-73, κορυφαίος αθλητής της χρονιάς 1976-77 από την ΕΑΚ, «χρυσό παπούτσι» της ΕΑΚ το 1977-78 που ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, βραβείο Δήμου Λευκωσίας το 1980, «χρυσό τριφύλλι» από την Ομόνοια το 1980.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την μεγάλη Ομόνοια της δεκαετίας ’70-’80 που κέρδισε το ένα τρόπαιο μετά το άλλο; Ελευθεριάδης, Πατίκης, Κλείτος, Γκρέκορι, Κοντογιώργης, Π. Ιακώβου, Φίλιππος, Μαυρής, Σ. Καϊάφας, Ν. Χαραλάμπους, Κανάρης, Α. Σάββα, Γ. Σαββίδης, Ευαγόρας, Πέτσας, Κ. Αντωνίου κ.α.

Ο Ανδρέας Κανάρης ήταν παρόν σε όλες τις μεγάλες στιγμές της Ομόνοιας και ειδικά στην παρουσία της ομάδας στην Α’ Εθνική και τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, με αξέχαστη τη νίκη επί του Άγιαξ με 4-0. Σκόραρε σε τρεις συνεχόμενους τελικούς (1981, 1982, 1983) και στην καριέρα του πήρε μόνο 4 κίτρινες κάρτες! Κάποτε… έπρεπε να αντιδράσει, αφού πολλές φορές οι αντίπαλοι του για τον συγκρατήσουν χρησιμοποιούσαν αντιαθλητικούς τρόπους…  
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο