ΡΕΤΡΟ: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Κίκης Φιλίππου

Μια ζωή ποδόσφαιρο, μια ζωή Εθνικός Άχνας. Αυτός είναι ο τίτλος για τον σημερινό πρόεδρο του Εθνικού Κίκη Φιλίππου που βρίσκεται στα γήπεδα και κοντά στην αγαπημένη του ομάδα από το 1972! Αποτελεί σίγουρα ένα ξεχωριστό ρεκόρ η πορεία του Κίκη Φιλίππου αφού ολόκληρη η ζωή του είναι αφιερωμένη στο προσφυγικό σωματείο.

Ο Κίκης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από το 1972 στο κατεχόμενο σήμερα γήπεδο του Εθνικού, που βρίσκεται λίγα μέτρα απέναντι από το Δασάκι. Ήταν μαθητής Γυμνασίου όταν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην εφηβική ομάδα του Εθνικού, με προπονητή τον Παναγιώτη Πιερή και αργότερα τον αδελφό του Κώστα Πιερή. Στην πρώτη ομάδα θα παίξει για πρώτη φορά το 1975 και πρώτο του επίσημο παιχνίδι ήταν κατά του ΑΠΟΠ Πάφου στο Γ.Σ.Κόροιβος. Ήταν τότε που στην ομάδα έπαιζαν παίκτες που έκαναν καριέρα αργότερα σε άλλες ομάδες της Κύπρου όπως, οι Ν. Σκάγιας, Π. Γερμανός, Δαμιανού, Καρσεράς και μετά οι Μ. Θεοφίλου, Α. Σκάγιας, Σπ. Καστάνας, Γιαλλούρης, Α, Ανδρέου, κ.α. Στον Εθνικό τότε ήταν και οι Τσαπής, Στομής, Κλείτος, Μωϋσής, Θεοδόσης, Χάτζιαρος, Σαββής, Προκόπης, Χαμπής.

Ο Κίκης Φιλίππου ήταν αμυντικός χαφ και μόνιμα φορούσε τοπ Νο6 στην πλάτη. Δεν ήταν τεχνίτης παίκτης όμως ξεχώριζε για το πάθος, τη δύναμη και την αγωνιστικότητα του. Πάντα έδινε όλες τις δυνάμεις του στο γήπεδο και δεν ήταν απλά ένας αμυντικός χαφ, αλλά και καλός στο δημιουργικό παιχνίδι. 

Έπαιξε με τον Εθνικό και στη Β΄ Κατηγορία αλλά και στην Α΄ Κατηγορία.

Ήταν μάλιστα στην ομάδα που πήρε τον τίτλο Β’ Κατηγορίας την περίοδο 1983-84 και έπαιξε την επόμενη χρονιά για πρώτη φορά στους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας. Ήταν μαζί με τους Ιερωνυμίδη, Γερμανό, Μητσίδη, Καστάνα, Α. Σκάγια, Θεοφίλου, Γιαλλούρη, Μάντη, Η. Ηλία, Θεοφάνους, Βασίλη, Στ. Κκολό, Κουσιάππα, Ραματάν, Γαβριήλ, Νίκαντρο, Ιορτάνοφ, Μαρτή, κ.α. Προπονητής ήταν ο Βούλγαρος Σπύρο Ντεπάρσκι ενώ δούλεψε και με τους Κοστόφ,, Νένοφ και τους αδελφούς Πιερή.
Αποσύρθηκε από τους αγωνιστικούς χώρους κοντά στο 1990 όμως ήταν και είναι εκεί στο Δασάκι βοηθώντας τον Εθνικό. Για λίγο ήταν έφορος ποδοσφαίρου και αντιπρόεδρος, ενώ για 30 σχεδόν τώρα χρόνια είναι ο πρόεδρος του σωματείου.     
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο