Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Κρίστης Βέβης Απόλλων

Την ένδοξη κυανόλευκοι φανέλα του Απόλλωνα τίμησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που το όνομα τους θα μείνει στην ιστορία, διότι η προσφορά του ήταν πολύ μεγάλη. Ένας από αυτούς είναι ο Κρίστης Βέβης που έλαμψε στη δεκαετία του ’60, ενώ αργότερα έπαιξε στον Απόλλωνα και ο γιός του Βάλτερ Βέβης. 

Ήταν υποδειγματικό το ποδοσφαιρικό του πάθος. Από τη στιγμή που έμπαινε στο γήπεδο ήταν αποφασισμένος να δώσει τα πάντα για την ομάδα του. Έπαιζε στη θέση του χαφ και αργότερα του κεντρικού αμυντικού και οι φίλοι της ομάδας τον αποκαλούσαν «βράχο». Ο Κρ. Βέβης διακρινόταν για το δυνατό του σουτ και ήταν σπεσιαλίστας στα φάουλ. 

Ο Κρ. Βέβης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα 16 του χρόνια και πρώτη ομάδα του ήταν η ΑΕΛ στην οποία πήγε το 1950. Αγωνίστηκε μέχρι το 1958 και εντάχθηκε ακολούθως στον Απόλλωνα όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1966. Προπονητές που τον βοήθησαν ήταν ο δάσκαλος του κυπριακού ποδοσφαίρου Αργύρης Γαβαλάς και οι Κεμπλερ, Ζολναϊ, Χριστοδούλου. 

Στην καριέρα του είχε και μια μικρή… παρένθεση αφού το 1959 πήγε να δοκιμαστεί στον Παναθηναϊκό, σε φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αθηνών. Ο Βέβης είχε πολύ καλή απόδοση και πέτυχε μάλιστα και ένα τέρμα, από απόσταση 40 μέτρων έπειτα από κτύπημα φάουλ. 
Όπως μας είπε ο  ίδιος, στον ΠΑΟ είχαν ενθουσιαστεί από την απόδοση του και υπέγραψε για 10 χιλιάδες δραχμές. Στον ΠΑΟ έπαιξε ένα χρόνο αφού οι γνωστές «κλίκες» δεν άφησαν ξένο παίκτη να αγωνιστεί στην ομάδα. 

Ο Κρ. Βέβης πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου με την ΑΕΛ το 1952-53, ενώ ο ίδιος πέτυχε 12 τέρματα όλα σχεδόν από κτυπήματα φάουλ.

Στην ΑΕΛ τότε έπαιζαν και οι Καραπέτ, Μαυρόκολος, Κίνας, Κιαμουράς, Άριστος, Βάγιος, Φοίβος, Παπαδήμας, Γιάννος, Κροτωνής και Φάνος.

Στον Απόλλωνα έπαιξε με τους Φαντάικ, Συλιτζιώτη, Π. Κρυστάλλη, Γαβαλά, Πρωτοπαπά, Περεντό, Παπαδήμα, Σιαμαλά, Αντωνίου, Κανάρη, Κ. Βασιλειάδη, Ανδρέα Κύρου, Μ. Κωνσταντίνου, Κόκκινο, Πίγγο, Διανέλλο, Πολυβίου, Ταβέλα κ.α.   
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο