ΡΕΤΡΟ: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Λάκης Παπαδόπουλος

Ο Λάκης Παπαδόπουλος είναι ένα όνομα θρύλος για τον Άρη Λεμεσού. Ήταν ένα όνομα ίνδαλμα για τους φίλους της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που για 20 χρόνια συνέδεσε το όνομα του με τις μεγάλες στιγμές του Άρη. 

Ένας από τους μεγαλύτερους σέντερ-φορ όλων των εποχών, ο ψηλόσωμος ποδοσφαιριστής του Άρη χαρακτηριζόταν από τη δύναμη, το πάθος, και την αγωνιστικότητα του, αλλά και την χαρακτηριστική ευκολία στο σκοράρισμα. Ο Λάκης (όπως καθιερώθηκε στις δεκαετίες ΄60 και ΄70) ξεχώρισε για τις θεαματικές μετωπικές του επιθέσεις, καθώς και για τις φοβερές το κεφαλιές.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος ξεκίνησε από μικρός το ποδόσφαιρο αφού αγαπούσε το άθλημα και είχε ως στόχο να φτάσει ψηλά. Δούλευε σκληρά και ήταν πειθαρχημένος. Ξεκίνησε στον Άρη την περίοδο 1955-57 και έπαιξε για μια 20ετία, μέχρι το 1975-76. Μετά το ποδόσφαιρο,  ακολούθησε την προπονητική και δούλεψε σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών. 

Ο Λάκης ήταν ο φόβος και ο τρόμος κάθε τερματοφύλακα και κάθε χρόνο ήταν μεταξύ των ο πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος, παρόλο που δεν αγωνιζόταν σε μια μεγάλη ομάδα. 

Ήταν και λίγο άτυχος, όμως, αφού ποτέ δεν κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ, αν και έχασε αυτό τον τίτλο για ένα γκολ, σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Για 20 χρόνια στον Άρη, έπαιξε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και ήταν πάντα ο μόνιμος σκόρερ της ομάδας.

Στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στον Άρη, ο Λάκης Παπαδόπουλος είχε για συμπαίκτες τους Δημάκη, Κούσκο, Κοτσώνη, Σιούκρη, Αρχοντίδη, Αντωνιάδη, Νεοκλέους, Γεωργιάδη, Χριστοδουλίδη, Βασιλειάδη, Θρασή, Αρχοντίδη, Δώρο, Ρούγλη, Κωστάκη, Πανίκο και αργότερα και τους Μιχ. Μαύρο, Σπ,.Παπαβασιλείου, Βούρας, Φαντομάς, Πόρακος κ.α.

Στο ντεμπούτο του με τον Άρη το 1955-56 νίκησαν τον μέχρι τότε αήττητο Πεζοπορικό 3-2 και ο Λάκης πέτυχε το πρώτο επίσημο τέρμα του. Σε μια νίκη επί της Σαλαμίνας στη Λεμεσό πέτυχε και τα τέσσερα τέρματα (4-0). 

Δεν αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα παρόλον που κλήθηκε σε προπονήσεις. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο