ΡΕΤΡΟ: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Σαββάκης Στυλιανού

Δεν είναι μόνο ο Ανδρέας Στυλιανού εμβληματικός αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, που έγραψε ιστορία στα κυπριακά γήπεδα. Υπάρχει και άλλος Στυλιανού, ο αδελφός του Ανδρέα, ο Σαββάκης που έβαλε τη δική του σφραγίδα στον ΑΠΟΠ Πάφου. Δεν αγωνίστηκαν μαζί στον ΑΠΟΠ, όμως συναντήθηκαν σαν αντίπαλοι στα παιχνίδια ΑΠΟΕΛ-ΑΠΟΠ όπου ο καθένας έπαιζε για τη δική του ομάδα. 

Ο Σαββάκης Στυλιανού για 17 χρόνια ήταν η επιθετική αιχμή του ΑΠΟΠ και μαζί με τον Κόκο Ροδοσθένους ήταν ένα σπουδαίο επιθετικό δίδυμο και οι μόνιμοι σκόρερ της ομάδας τους. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο πολύ μικρός και το 1963 σε ηλικία 15 χρόνων, άρχισε να παίρνει τα πρώτα παιχνίδια του στην πρώτη ομάδα, με προπονητή τον κ. Χαμπιαουρίδη. Ο ΑΠΟΠ ανήλθε για πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία το 1966-67 και μέχρι το 1999-2000 που ενοποιήθηκε με τον Ευαγόρα, είχε παίξει 18 φορές αφού ήταν μόνιμα… ανσασέρ μεταξύ Α’ και Β’ Κατηγορίας. Ο Σ. Στυλιανού ήταν δημιουργός και σκόρερ παίζοντας στα δύο άκρα της επίθεσης, κυρίως όμως αριστερά. 

Δυνατός, γρήγορος, ωραίος ντριπλέρ, με δυνατό σουτ (και με τα δύο πόδια) ξεχώριζε και για το ωραίο άλμα και τις κεφαλιές του. Κάθε χρόνο σημείωνε 9-10 τέρματα. Το 1966 πήγε για σπουδές στην Ελλάδα (είναι καθηγητής γυμναστικής) αλλά ερχόταν και ενίσχυε την ομάδα σε κάποια παιχνίδια. Το 1970 επέστρεψε στην Κύπρο και αγωνίστηκε στον ΑΠΟΠ μέχρι το 1980. Στα πρώτα χρόνια του στον ΑΠΟΠ είχε για συμπαίκτες τους Κ. Ροδοσθένους, Μ. Θεοδωσίου, Ευθύβουλο, Σιμιλλίδη, Κ. Γεωργίου, Φοίβο, Ιακ. Αντωνιάδη, Α. Καζαντζή, Μιχ. Μίτλεττον, Α. Αγά, Γέρο, όμως αργότερα ήταν και με τους Τάσο, Βρυώνη, Στ. Παπαστυλιανού, Παν. Σωκράτους, Πουλλαϊδη, Δ. Θεοχάρους, Πασπαλλή, Γ. Πούλλο, Αδάμο, Σ. Παπαλαζάρου, και τους νεότερους Α. Χριστοδούλου, Κκέλη, Σώζο, Πούπουλο, Κόκκινο, Τσοπαλό, Σωκράτους, Ιωάννου, Πατούνα, Παπαντωνίου, Πολυνίκη, Ευρυπίδου, Κένδο, Αντωνάκης κ.α.

Ο Σ. Στυλιανού μεταξύ άλλων είχε για προπονητές τους Α. Φώκκη, Νένοφ, Κοβάκεβιτς, Κοτσών,. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο ακολούθησε την προπονητική, κυρίως στις Ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ και της Πάφου. 

Είχε κρούσεις για μεταγραφή από ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα αλλά και τον ΠΑΟ, όταν ήταν στην Ελλάδα, όμως προτίμησε να μείνει στην Πάφο και τον αγαπημένο του ΑΠΟΠ.     

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο