Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Γιαννάκης Ιωάννου

Ήταν το «10» το καλό του Απόλλωνα στη δεκαετία του ’80 ο Γιαννάκης Ιωάννου που έφυγε από τη ζωή. Δημιουργός αλλά και ο μόνιμος σκόρερ, ο Γιάννης-όπως το αποκαλούσαν χαϊδευτικά-έπαιξε από το 1973 μέχρι το 1990, για 17 χρόνια στον Απόλλωνα.

Ποδοσφαιριστής με ήθος, κέρδισε την αγάπη των φίλων της ομάδας του, αλλά και την εκτίμηση όλων των φιλάθλων. Τεχνίτης, γρήγορος, με δύναμη και πάθος στο παιχνίδι του, γκολτζής, έπαιζε πρώτα με το μυαλό και μετά με τα πόδια. Ήταν ένας από τους λίγους παίκτες που κατάφεραν να παίξουν στην πρώτη ομάδα χωρίς προηγουμένως να περάσει από δοκιμαστικά, ή, με τα χρώματα της εφηβικής ομάδας. 

Ο Γιάννης Ιωάννου μπήκε από τα 14 του στην ομάδα και πολύ σύντομα έγινε είδωλο και σύμβολο για κάθε Απολλωνίστα. Έπαιξε περισσότερα από 400 παιχνίδια με την κυανόλευκη φανέλα, πέτυχε αμέτρητα τέρματα, έκανε συγκλονιστικές εμφανίσεις, έπαιξε στις εθνικές ομάδες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Απόλλωνα, στον οποίο υπήρξε μάλιστα κι αρχηγός. 

Παίζει στα 15 του χρόνια με προπονητή τον Λοίζο Μαύρο και πρώτο του παιχνίδι ήταν το Σεπτέμβρη του 1973 με τον Ευαγόρα στην Πάφο (2-2). Το πρώτο του τέρμα ήταν εναντίων της Αλκής στο ΓΣΟ (1-0). Ο Γ. Ιωάννου ήταν στον πάγκο, μπήκε αλλαγή και πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του.    

Ήταν δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος την περίοδο 1983-84 και αμέτρητες φορές πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ήταν πολλές οι επιτυχίες του σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Για 17 χρόνια ο Γ. Ιωάννου έδωσε τα πάντα για να τιμήσει τα χρώματα της ομάδας του και όλοι θα τον θυμούνται και θα τιμούν αυτό τον ποδοσφαιριστή-αθλητή που ξεχώρισε για το προσόντα, τον χαρακτήρα και το ήθος του. 

Είχε παίξει με πολλούς παίκτες, ανάμεσα τους ήταν και οι Λάμπρου, Γιαγκουδάκης, Τέμπλαρ, Β. Βάλτερ, Α. Χριστοδούλου, Α. Εφραίμ, Ηλ. Χρυσοστόμου, Κ. Κυριάκου, Κυριακίδης, Αγιομαμίτης, Μοράρης, Μ. Χαραλάμπους, Κονιώτης, Πιερής, Αντρελλής, Κέννι, Μ. Κακκουλλής, Σταύρος, Χρ. Γιολίτης, Γ. Βασιλείου

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο