Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Γιώργος Παναγίδης

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Γιώργου Παναγίδη είναι γεμάτη δόξα και έβαλε την δική του σφραγίδα στην Ανόρθωση, τον ΑΣΙΛ και τον Απόλλωνα, ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε και ήταν ο μόνιμος σκόρερ. Ήταν ο αριστερός εξτρέμ της Ανόρθωσης με τον αριθμό 11 στην πλάτη, κερδίζοντας τον θαυμασμό και το χειροκρότημα  του κόσμου. Άριστη τεχνική κατάρτιση, πολύ ωραία ντρίπλα, ταχύτατος και με ωραίο σουτ είχε μεγάλη έφεση στο γκολ.

Ο Γ. Παναγίδης εντάχθηκε στην Ανόρθωση το 1964 και το πρώτο του παιχνίδι ήταν με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΕ Αμμοχώστου (6-1). Το 1966 πάει στην Αθήνα και σπουδάζει στην Γυμναστική Ακαδημία, ενώ ταυτόχρονα παίζει ποδόσφαιρο στον Ατρόμητο Αθηνών. Επιστρέφει στην Κύπρο και την Ανόρθωση το 1969, όπου αγωνίζεται μέχρι το 1973. Στην Ανόρθωση, είχε καταγράψει 93 συμμετοχές και πέτυχε 34 τέρματα. Ο μοναδικός τίτλος που πανηγύρισε ήταν το κύπελλο του 1971, με προσωπική μάλιστα σφραγίδα. Η Ανόρθωση κέρδισε στο ΓΣΕ σε επαναληπτικό τελικό (ο πρώτος στο ΓΣΠ έληξε ισόπαλος) την Ομόνοια 1-0 με τέρμα του Γ. Παναγίδη στις καθυστερήσεις.

Στην ομάδα ήταν τότε οι Φάνος, Μέρτακκας, Χ’ Γιάννης, Ττοφής, Λάρκου, Σώτος, Σολέας, Μάντης, Αντωνάκης, Κοκκινής, ενώ υπήρξε συμπαίκτης και με τους Φλωρή, Α, Βάσου, Γ. Παύλου, Π. Ιακώβου, Α. Καρά, Β. Χαραλάμπους, Σιαήλη, Αχιλλέα, Κοβή κ.α.

Το 1973 πάει στον ΑΣΙΛ Λύσης που αγωνιζόταν στην Β’ Κατηγορία. Προπονητής ήταν ο Πανίκος Ιακώβου με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στην «Κυρία», ενώ ήταν και ο τεχνικός όταν η Ανόρθωση πήρε το κύπελλο το 1971. Ο ΑΣΙΛ παίρνει τον τίτλο και ο Γ. Παναγίδης είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 26 τέρματα. Παίζει στον ΑΣΙΛ και την επόμενη περίοδο στην Α’ Κατηγορία, όταν η ομάδα είχε προσωρινή έδρα στη Λεμεσό. 

Μαζί με τον Π. Ιακώβου, ο Γιώργος Παναγίδη θα πάει το 1975 στον Απόλλωνα. Παίζει δυο χρόνια (στην πρώτη ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 τέρματα) και επιστρέφει στον ΑΣΙΛ για άλλα δύο χρόνια, βοηθώντας την ομάδα στα πρώτα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς. Στον Απόλλωνα έπαιξε με τους: Στ. Λάμπρου, Μιλτιάδους, Γ. Δημητρίου, Γ. Βασιλείου, Α. Αριστείδου, Α. Αγιομαμίτη, Βάλτερ, Χρ. Γιολίτη, Μοράρη, Γεννάρη, Γ. Ιωάννου, Γιαγκουδάκη, Μ. Γεωργίου, Κακουλλή, Μαρνέρο, Ηλ. Χρυσοστόμου, Σ. Αντωνίου, Μ. Κυριακίδη, Ανδρονίκου.          
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο