Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Κώστας Παναγιώτου

Για 12 χρόνια ο Κώστας Παναγιώτου (που καθιερώθηκε με το μικρό του όνομα) ήταν ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής της Ομόνοιας. Ήταν τεράστια η συμβολή του στη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας και στον ερχομό των πρώτων τίτλων για τους «πράσινους». 

Από τους κορυφαίους σέντερ μπακ της Κύπρου, ξεχώριζε για τη δύναμη και το πάθος του. ‘Ήξερε μπάλα και δύσκολα μπορούσε να τον ντριπλάρει αντίπαλος επιθετικός. Μπορεί να ήταν δυνατός και να έβγαζε πάθος στο παιχνίδι του, όμως, ο Κώστας ήταν καθαρός αμυντικός και γι’ αυτό έχαιρε εκτίμησης απ’ όλο το φίλαθλο κοινό, αφού εκτός τις αγωνιστικές ικανότητες του, ξεχώριζε και για το ήθος του.

Ηγέτης και εμπνευσμένος αρχηγός της Ομόνοιας, διακρινόταν για το επιβλητικό του παιχνίδι, τόσο με τα χρώματα της ομάδας του όσο και με αυτά της Μικτής (τότε) Κύπρου. Ο Κώστας Παναγιώτου θα μπορούσε να είναι ένα αστέρι των Ελληνικών γηπέδων, αν αποδεχόταν τις προτάσεις που του είχαν γίνει. Με μια υπογραφή του θα κέρδιζε φήμη, δόξα και χρήματα πολλά, οπόταν θα ξέφευγε από την φτώχεια που το συντρόφευε μόνιμα. 

Όμως, χωρίς ενδοιασμό, είχε απορρίψει δελεαστικές προτάσεις επειδή δεν ήθελε να αποχωριστεί τους φιλάθλους και προτιμούσε να δουλεύει με την μοτοσικλέτα του, μεταφέροντας διάφορα προϊόντα σε πελάτες του. 

Στα παιδικά του χρόνια, ο Κώστας βρέθηκε στο Λονδίνο αφού η οικογένεια του αναζητούσε δουλειά για μια καλύτερη δουλειά και έπαιζε ποδόσφαιρο σε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες. Άνθρωποι της Ομόνοιας εντόπισαν το ταλέντο του και το 1959 επιστρέφει στην Κύπρο και φοράει το «τριφύλλι» στο στήθος, στα 22 του χρόνια. 

Έπαιξε στην Ομόνοια μέχρι το 1971 με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1960-61 και 1965-66) και ένα κύπελλο (1965). Στα 33 του χρόνια πάει στον Ορφέα Λευκωσίας και τον βοηθάει σαν… σέντερ φορ, αφού είχε την ικανότητα και να σκοράρει, κυρίως με το κεφάλι. (Το 1961 πέτυχε 12 τέρματα με την Ομόνοια). Στα 12 χρόνια στην Ομόνοια κατέγραψε 244 συμμετοχές και είχε 18 συμμετοχές στην Εθνική. 

Για την πλούσια επίδοση του στο ποδόσφαιρο η ΕΑΚ τον είχε τιμήσει το 1967 και το 1968 ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο