Παίκτες που έγραψαν ιστορία Μαξ Μπράουν (ΠΕΖΟΠOΡΙΚΟΣ)

Από τους επιθετικούς που θυμούνται νοσταλγικά οι φίλαθλοι-κυρίως αυτοί του Πεζοπορικού-ήταν ο Άγγλος κυνηγός Μάξγουελ (Μαξ) Μπράουν. Ένας ποδοσφαιριστής που ήξερε να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, κυρίως με το κεφάλι. Δυνατός και με εκτόπισμα εντός και εκτός περιοχής. Ο Μπράουν δεν ήταν απλά εκτελεστής, αλλά και δημιουργικός αφού ήταν καλός χειριστής της μπάλας. 

Ήταν οι εποχές που οι ομάδες μας έφερναν κάποιους ξένους, κυρίως, Άγγλους που ήταν στην Κύπρο και εργάζονταν ή και παίκτες από την παροικία του Λονδίνου. Έτσι βρέθηκε και ο Μαξ Μπράουν στην Κύπρο και τον Πεζοπορικό. Ο 28χρονος ψηλόσωμος ποδοσφαιριστής ήλθε στην Κύπρο λίγο μετά το 1974 και εργαζόταν στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας ως καθηγητής. Ποδόσφαιρο έπαιζε μόνο ερασιτεχνικά, όμως, τα λαγωνικά του ΠΟΛ που τον είδαν σε αγώνα στη Δεκέλεια, εντυπωσιάστηκαν και τον έπεισαν να εγγραφεί στην ομάδα.    

Ο Μαξ Μπράουν έπαιξε τρία χρόνια στον Πεζοπορικό και είχε σημαντική προσφορά ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους. Μόνιμος σκόρε μαζί με τον Τζιόρτζ Κασπάρη έγραψαν την δική του ιστορία στον ΠΟΛ και στο ποδόσφαιρο μας. 

Την περίοδο που ο Μαξ Μπράουν αγωνιζόταν στον ΠΟΛ (ομάδα που το 1994 ενώθηκε με την ΕΠΑ για να δημιουργηθεί η ΑΕΚ) στην ομάδα της Λάρνακας έπαιζαν και οι: Μιχ. Κυριακίδης, Αιμίλιος, Αγ. Παπαδόπουλος, Π. Ερωτοκρίτου, Ι,. Φιλίππου, Καλλή, Α. Παστελλίδης, Αγ. Μυλωνάς, Χρ. Παστελλίδης, Δαμιανού, Λεωνίδας, Α. Ιακώβου, Κασπάρης, Μηνάκης, Καντάρας, Λ. Ιακώβου, Λάμπρου, Γαβριήλ. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο