Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Νικολής Στυλιανού

Ένας σπουδαίος αμυντικός ήταν για την Αλκή και την Εθνική μας ο Νικολής Στυλιανού που έφυγε πριν λίγα χρόνια από τη ζωή. Ένας τζέντλεμαν των γηπέδων που όταν τερμάτισε το ποδόσφαιρο, πρόσφερε πολλά στο σωματείο του από τη θέση του προπονητή. 

Έπαιξε 21 χρόνια ποδόσφαιρο στην Αλκή από το 1955 μέχρι το 1976 και το όνομα του (όπως και αυτό του Παναή) έγιναν ταυτόσημα με την Αλκή. Γράφτηκε στην «Αθάνατη» το 1954 και τότε η Αλκή ήταν στη Β’ Κατηγορία ενώ ο 1959-60 ανήλθε στην Α’ Κατηγορία με προπονητή τον Αράμ Τερζιάν και αγωνιζόταν από το 1960 σας κεντρικός αμυντικός. Το 1972 άρχισε να αγωνίζεται στο δεξιό άκρο της άμυνας μέχρι το τέλος της καριέρας του με προπονητή τον Βούλγαρο Γκεόργκι Πατσιάτσεφ. Από το 1974 μέχρι το 1976 ο Νικολής ήταν  ταυτόχρονα προπονητής-ποδοσφαιριστής.

Στην Εθνική Κύπρου έπαιξε 9 φορές πάντα με το Νο 2 και προπονητής του ήταν ο Πάμπος Αβρααμίδης. Πρώτη επίσημη εμφάνιση του με την Εθνική ήταν στις 28 Ιανουαρίου εναντίον της Βουλγαρίας (χάσαμε 3-0) που έγινε στο γήπεδο του ΑΣΙΛ στη Λύση. Ο Νικολής ήταν βασικός και στο ιστορικό παιχνίδι που η Κύπρος κέρδισε 1-0 την Β. Ιρλανδία στο ΓΣΠ στις 14 Φεβρουαρίου 1973. 

Τιμήθηκε αρκετές φορές για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και για το ήθος του στα γήπεδα. Ένας σπάνιος ποδοσφαιριστής που τα έδινε όλα και κοσμούσε τα γήπεδα. Με το ήθος το πείσμα και την αγωνιστική του συμπεριφορά. Ο Νικολής έπαιξε ουσιαστικά σε δύο διαφορετικές εποχές στην Αλκή.

Στην δεκαετία του 1960 με συμπαίκτες τους Θεοδόση, Ηλία, Σαββή, Κοκή, Σολή, Παναή, Λειβαδιώτη, Ττέρο, Φώκο, Σμάγαδο, Τάρταρο, κ.α ενώ, στη δεκαετίας του 1970 ήταν με τους Π. Σαίτη, Μανώλη, Κ. Ανδρέου, Αντωνάκη, Αγγελή, Δ. Παναγιώτου, Γιόκκα, Μαρνάρο, Κ. Αλεξάνδρου, Θανάση, Ντίνο κ.α. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο