Παίκτες που έγραψαν ιστορία Ανδρέας Κισσονέργης

Από τους καλύτερους επιθετικούς του ποδοσφαίρου μας που πέτυχε αρκετά τέρματα και βοήθησε τον Άρη να έχει μια σταθερή παρουσία στην Α’ Κατηγορία ήταν ο Ανδρέας Κισσονέργης. Έπαιξε στον Άρη από το 1970 μέχρι του 1983 και αργότερα για δύο χρόνια αγωνίστηκε στον Απόλλωνα όπου και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα για να συνεχίσει ως προπονητής. 

Ο Ανδρέας Κισσονέργης που είναι 5 φορές διεθνής, στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στον Άρη ταξίδευε τα Σαββατοκύριακα στην Κύπρο για να ενισχύσει την ομάδα αφού σπούδαζε στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.

Ήταν δύναμη πυρός για τον Άρη και προβλημάτιζε κάθε αντίπαλη άμυνα. Είναι σημαντικό που έπαιξε στην Εθνική σε μια εποχή που δύσκολα έβρισκε θέση παίκτης μικρής ομάδας. Κι’ αυτό λόγω του ταλέντου που διέθετε. Άριστη τεχνική κατάρτιση, ντρίπλα και πάντα σε θέση βολής για να σκοράρει. Ο «Κίσσος» έχει τεράστια συμβολή στην δημιουργία του πανίσχυρου Άρη στην πενταετία 1976-80 όπου για πρώτη φορά οι «πράσινοι» της Λεμεσού τερμάτισαν στην 4η θέση (1976-77 με συμμετοχή 16 ομάδων). 

Ο Ανδρέας Κισσονέργης δεν γεύτηκε τη χαρά που προσφέρει η κατάκτηση ενός τίτλου. Έχει όμως σε ομαδικό, αλλά και σε ατομικό επίπεδο, μεγάλες στιγμές που αποκτούν ξεχωριστή σημασία, γιατί αγωνιζόταν σε μια μικρή ομάδα. 

Ο Κισσονέργης έχει ένα προσωπικό ρεκόρ στο σκοράρισμα. Την περίοδο 1979-80 αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 21 τέρματα, δύο μόλις λιγότερα από τον μόνιμο αρχισκόρερ Σωτήρη Καϊάφα. Μάλιστα, πέτυχε 6 τέρματα σε ένα αγώνα (7-1 επί του Κεραυνού) ενώ έκανε χατ-τρικ κατά της Ομόνοιας το 1981 (έχασε ο Άρης 6-3).

Στην πρώτη του παρουσία στον Απόλλωνα, η ομάδα έδωσε τη μάχη του τίτλου (1983-84) αλλά τερμάτισε δεύτερη και βγήκε στην Ευρώπη. 

Είναι για συμπαίκτες στον Άρη τη δεκαετία του ‘70 τους Γ. Παρασκευά, Α. Λουκά, Μ. Μαύρο, Α. Παπακώστα, Ρουσή, Κ. Παπακώστα, Π. Χ’Λοίζου, Μ. Μακρίδη, Καρεκλά, Μ. Τσίγκη, Αριστείδου, Καυκαλία, Καρακατσάνη, Μαρκαντώνη, Γαβριήλ κ.α.  
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο