Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Μάριος Μακρίδης

Από τους πιο αξιόλογους παίκτες και αθλητές που πέρασαν από τον Άρη Λεμεσού είναι ο σημερινός πρόεδρος του σωματείου, Μάριος Μακρίδη. Έπαιξε για 16 χρόνια στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» και διετέλεσε και αρχηγός στην ομάδα, ξεχωρίζονταν για την προσφορά αλλά και το ήθος του. 
Ο Μ. Μακρίδης, αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος και βοηθούσε όχι μόνο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και ανασταλτικά. 

Με άριστη τεχνική κατάρτιση, με δυνατό σουτ ήταν από τους κορυφαίους παίκτες για την ομάδα δίνοντας πάντας τον καλύτερο του εαυτό, σε μια εποχή που οι παίκτες έπαιζαν για την φανέλα την ομάδα του και την αγάπη τους προς το ποδόσφαιρο.

Το 1967 πήγε στον Άρη ο Μάριος Μακρίδης σε ηλικία 16 χρόνων και έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι με προπονητή τον Λυκούργο Αρχοντίδη. Την περίοδο 1967-68 καθιερώνεται στην ομάδα με προπονητή τον άνθρωπο που αναμόρφωσε τον Άρη, τον Αντρέα Κοτσώνη που προώθησε τότε και άλλους νεαρούς παίκτες. 

Στην ομάδα της Λεμεσού ήταν τότε και οι Αντωνιάδης, Λ. Παπαβασιλείου, Καρπέττας, Σπ. Παπαβασιλείου, Αυγουστή, Τ. Μιχαήλ, Α. Μιχαηλίδης, Λ. Παπαδόπουλος, Χρύσος, Ζαβρός, Φαντομάς.

Ο Μάριος Μακρίδης ήταν ο παίκτης που έφτασε και δύο άλλες εποχές παικτών στην ομάδα. Το 1976 ήταν με τους Λουκά, Παττίχη, Παρασκευά, Χέντερσον, Α. Παπακώστα, Διαμαντή, Ρουσή, Π. Χ’ Λοϊζου, Μ. Τσίγκη, Καρεκλά, Θεοφίλου, Κισσονέργη κ.α. 

Ο Μακρίδης έπαιξε ποδόσφαιρο μέχρι το 1983, μόνο στον Άρη και στη δεκαετία του ’80 θα βρούμε στην ομάδα και τους Γ. Παρασκευά, Λ. Λοϊζου, Αυγ. Ηροδότου, Λάμπρου, Γκοράνοφ, Κ. Παπακώστα, Αυγουστή, Νικολαϊδη, Π. Χ’ Λοϊζου, Μ. Κακουλλή, Κισσονέργη, Μ. Τσίγκη, Α. Παπακώστα. 

Έζησε και ο Μάριος τις δύσκολες στιγμές του υποβιβασμού του Άρη στην Β Κατηγορία, αλλά και τις όμορφες στιγμές του 1976-80 με προπονητή τον Κράους όπου ο Άρης είχε πολύ καλή παρουσία, ήταν δυνατός και πέτυχε σημαντικές νίκες επί μεγάλων αντιπάλων. 

Ο Μ. Μακρίδης μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, συνέχισε την προπονητική δουλεύοντας σε αρκετές μικρές ομάδες της Λεμεσού, αλλά και στον Άρη που τα τελευταία χρόνια υπηρετεί από διοικητικά πόστα.  
  
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο