Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Λεωνίδας Ξενοφώντος 

Πολύ μεγάλη… έστω και αθόρυβα ήταν η προσφορά του Λεωνίδα Ξενοφώντος στο ποδόσφαιρο μας και είναι από τους παίκτες που έχαιρε εκτίμησης από τους φιλάθλους. Για 20 σχεδόν χρόνια ο Λεωνίδας ήταν στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστής σε Πεζοπορικό και Ομόνοια Αραδίππου και ακολούθως  υπηρέτησε την ομάδα της κοινότητας του από διάφορα πόστα. 

Ο «Λέω» ή ο δάσκαλος (λόγω επαγγέλματος) όπως τον φώναζαν όλοι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα 15 του χρόνια στην Ομόνοια Αραδίππου. Μετά από δυο χρόνια έγινε στόχο των μεγάλων ομάδων αλλά τελικά θα καταλήξει στον ΠΟΛ, όπου δημιούργησε μια μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα, αγωνιζόμενος ως αριστερός εξτρέμ. 
Η δύναμη και το πάθος του στο παιχνίδι ήταν χαρακτηριστικά όπως και η ταχύτητα αλλά και οι σέντρες προς του επιθετικούς της ομάδας. Πολλές ήταν οι συγκινήσεις που γνώρισε στους «λευκοπράσινους» της Λάρνακας ο συμπαθής και φιλότιμος Λεωνίδας πριν φτάσουμε στη δεκαετία του 70. 

Στην ομάδα του ΠΟΛ έπαιζαν τότε και οι Παλμύρης, Μ. Κυριακίδης, Καλλής, Σταυρινός, Λοίζου, Φιλιαστίδης, Στ. Κυριάκου, Καραπίττας, Παρίδης, Γ. Πέτρου, Ι. Φιλίππου Κοκής κ.α. 

Ο Λεωνίδας Ξενοφώντος θα επιστρέψει το 1978 στην Ομόνοια Αραδίππου και από επιθετικός θα γίνει αμυντικός αγωνιζόμενος αριστερά στην άμυνα βοηθώντας την αγαπημένη του ομάδα α σταθεί στην Α’ κατηγορία και να γράψει τη δική της πορεία. Ο Λεωνίδας θα παίξει μέχρι το 1985-86 αφού βλέπει και πάλι την Ομόνοια να παίζει στους μεγάλους του ποδοσφαίρου. Στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του ήταν και οι Τότης, Φουλής, Καλλής, Π. Προκόπης, Λεύκος, Ανδρέας και Χρίστος Γιώρκας, Ν. Πέτρου ενώ αργότερα θα συναντήσει και τους Τ. Ηροδότου, Ν. Προκόπη, Σταφανάκη, Βασιλειάδη, Μισό, Οικονόμου, Πέρο, Χριστοφίδη κ.α. 

Πρίν φύγει από τον Πεζοπορικό ήταν συμπαίκτης και με τους Στ. Παπαδόπουλο, Ντάφφι, Μελή, Α. Παστελλίδη, Κουννίδη, Θανάση και Κωστάκη Αλεξάνδρου.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο