Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Ευθύμιος Ευθυμίου

Από τους καλύτερου τερματοφύλακες της εποχής του ο Ευθύμιος Κυριάκου Ευθυμίου (ο Ευτυμής όπως τον αποκαλούσαν οι φίλαθλοι) ήταν στέλεχος της μεγάλης ομάδας που είχε ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου τέλη της δεκαετίας του ’60 και αρχές της δεκαετίας του ’70.

Ένας σπουδαίος τερματοφύλακας που μπορεί να μην είχε το ύψος αλλά ήταν εντυπωσιακός κάτω από τα δοκάρια με ην αλτικότητα και τις αποκρούσεις του. Δυστυχώς η τουρκική εισβολή και η μετακόμιση του στην Πάφο τον ανάγκασαν να τερματίσει νωρίς την καριέρα του στα 28 του χρόνια-όπως και πολλοί άλλοι παίκτες της εποχής-μετά από παρουσία έξι χρόνων κάτω από τα δοκάρια του Διγενή. 
 

Άνθρωποι του Διγενή εντόπισαν τον Ευθυμίου στο αγροτικό και την ομάδα του Πραστειού και τον απέκτησαν όπως και τους αδελφούς Πάμπο και Ανδρέα Τσίγκη, τον Μάνο και τον Κρίνο. Ήταν το 1968 και όταν ο Διγενής ανήλθε στη Β’ Κατηγορία.

Την περίοδο 1968-69 ο Διγενής έχασε τηνμ άνοδιο από την Ένωση κάτι που πέτυχε την επόμενη περίοδο.  

Ο Διγενής με προπονητή τον Κώστα Ταλιάνο όχι μόνο δεν διέτρεξε κίνδυνο υποβιβασμού στην Α’ Κατηγορία αλλά παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο έγινε ο «φονέας των γιγάντων» για να καταταγεί δεύτερος πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στη Μόρφου-που ήταν μια πολύ δύσκολη έδρα για όλους-έχασε μόνο από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και την κυπελλούχο Ανόρθωση και εκτός έδρας από Απόλλωνα και Αλκή. 

Ο Ευθυμίου και οι αμυντικοί του Διγενή έγραψαν ιστορία αφού η ομάδα την περίοδο ’70-71 είχαν την καλύτερη άμυνα με 15 γκολ παθητικό σε 22 αγώνες. Η ομάδα της Μόρφου έπαιξε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη Μίλαν και τα δύο παιχνίδια έγιναν στην Ιταλία με την ομάδα του Μιλάνου να κερδίζει 3-0 και 4-0. 

Η τουρκική εισβολή σταμάτησε άδοξα τη μεγάλη εκείνη ομάδα του Διγενή που εντυπωσίασε στην Α’ Κατηγορία. Μια σπουδαία ομάδα με ταλέντο και μια αγαπημένη οικογένεια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους Ευθυμίου,. Κ. Τσιάκκα, Χρ. Σκαπούλλη, Π. Αργυρού, Ηλ. Εξαδάκτυλο, Χαριλάου, Π. Τσίγκη, Σιμεωνίδη, Κωσταρή, Α. Τσίγκη, Μάνο, Κρίνο, Ν. Τσιάκκα, Ροβέρτο, Μ. Σκαπούλλη κ.α.

Ο τερματοφύλακας Ευθυμίου που έπαιξε 4 φορές στην Εθνική ομάδα, σταμάτησε το ποδόσφαιρο αφού αγωνίστηκε για λίγους μήνες στον ΑΠΟΠ Πάφου. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο