Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Αθανάσης Αλεξάνδρου

Όλοι οι παλιοί φίλαθλοι και ιδιαίτερα αυτοί της Λάρνακας θυμούνται νοσταλγικά τα δίδυμα αδέλφια Αλεξάνδρου. Ήταν ο Θανάσης και ο Κωστάκης (που έφυγε πριν λίγα χρόνια από τη ζωή), γνωστοί στο φίλαθλο κόσμο ως τα Αραπούθκια» αφού γεννήθηκαν στη Συρία και ήλθαν οικογενειακός στην Κύπρο στα μέσα της δεκαετίας του ’50. Ο Θανάσης ήταν επιθετικός και γκολτζής ενώ ο Κωστάκης στόπερ και έπαιξαν μαζί τόσο στην Αλκή όσο και αργότερα στον Πεζοπορικό. 

Η παρουσία δίδυμων αδελφών σε μια ομάδα δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο. Μάλιστα συνέβαιναν και… ευτράπελα, αφού αν κάποιος ήταν τιμωρημένος αλλά τον χρειαζόταν περισσότερο η ομάδα, έπαιζε στη θέση του αδελφού του και κανένας δεν το καταλάβαινε. 

Ο Αθανάσης άρχισε στο αγροτικό ποδόσφαιρο αλλά μαζί με τον αδελφό του έβαλαν στόχο να παίξουν σε ΕΠΑ και ΠΟΛ. Απορρίφθηκαν αλλά τελικά κατέληξαν στην Αλκή. Σε ηλικία 16 χρόνων θα βρεθούν το 1960-61 στην Αλκή. Ο Θανάσης καθιερώνεται νωρίς στην ομάδα και ξεκινά το ποδοσφαιρικό του ταξίδι, παίζοντας ως αριστερός εξτρέμ και ξεχωρίζει για την τεχνική του κατάρτιση, τη ντρίμπλα και τα γκολ που σημειώνει. Στην δεκαετία του ’60 θα βρει στην Αλκή του Θεοδόση, Παναή, Νικολή, Κοκή, Σολή, Ηλία, Ττέρο, Λειβαδιώτη, Σαββή, Ηλία, Τάρταρο, Σέργη.

Την περίοδο 1966-67 θα παίξουν στον τελικό κυπέλλου με τον Απόλλωνα αλλά θα χάσουν. Μια περίοδος που η Αλκή είχε μια δυνατή ομάδα κερδίζοντας τις άλλες δύο ομάδες της Λάρνακας και τερματίζοντας πιο πάνω τους στη βαθμολογία. Το 1970 θα παίξει πάλι στον τελικό κυπέλλου με τον Πεζοπορικό όμως θα χάσει πάλι το τρόπαιο.  

Την περίοδο 1972-73 ο Αθανάσης Αλεξάνδρου θα πάρει μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Κωστάκη μεταγραφή για τον ΠΟΛ όπου παίζει μέχρι το 1977 έχοντας πολύ καλή παρουσία αλλά χωρίς να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο που ήταν η μεγάλη του επιθυμία. Τότε στον ΠΟΛ ήταν και οι Παλμύρης, Φιλίππου, Καλλής, Ιακώβου, Λεωνίδας, Ντάφερι, Μελής, Καραπίττας, Α. Παστελλίδης, Κουννίδης.

Ο Θανάσης θυμάται έντονα το χατ-τρικ που πέτυχε κατά της ΕΠΑ το 1966 αγωνιζόμενος στην Αλκή. Αποχώρησε μετά από παρουσία 17 χρόνων στο ποδόσφαιρο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο