Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Καλλής Κωνσταντίνου 

Από τους αμυντικούς παίκτες που ξεχώρισαν στη δεκαετία του 70’ ήταν ο διεθνής άσος του Πεζοπορικού Καλλής Κωνσταντίνου που όπως και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της εποχής του έμειναν γνωστοί με το μικρό τους όνομα. Ο Καλλής έπαιζε στη θέση του λίμπερο (κεντρικός αμυντικός) και ξεχώριζε για το αυτοκρατορικό του παιχνίδι.

Με καλή τεχνική κατάρτιση μυαλομένος στο παιχνίδι του είχε καταφέρει να είναι ο ηγέτης του Πεζοπορικού που πολλές φορές ξεκινούσε το παιχνίδι του από την άμυνα. Δυνατός και πολύ καλός τόσο στο ψηλό όσο και στο χαμηλό ποδόσφαιρο ο Καλλής έβαλε την σφραγίδα του στην ομάδα της Λάρνακας για περισσότερο από 15 χρόνια. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 60 μπήκε στην ομάδα του ΠΟΛ όπου αγωνιζόταν και ο μεγαλύτερος αδελφός του ο Σταυριανός Κωνσταν΄τινου που ήταν ο μεγάλος γκολτζής της ομάδας. Ο νεαρός Καλλής καθιερώνεται από τον Ζέγκλερ και στην ομάδα ήταν οι Παλμύρης, Κυριακίδης, Χ. Λοίζου, Φιλιαστίδης, Στέλιος, Καραπίττας, Παρίδης, Κοκής, Γιαννάκης, Λεωνίδας, Φιλίππου. 

Έπαιξε στον Πεζοπορικό μέχρι το 1977 και ακολούθως πήγε στην Ομόνοια Αραδίππου για τρια χρόνια βοηθώντας της να ανέλθει και να παίξει μαζί της στην Α’ κατηγορία. 

Την εποχή του Καλλή ο ΠΟΛ είχε πάντα μια δυνατή ομάδα που ήταν πάντα στους πρώτους της βαθμολογίας. Δεν πανηγύρισε πρωτάθλημα αλλά πήρε ένα κύπελλο όταν ο ΠΟΛ κέρδισε το 1970 στον τελικό την Αλκή με 2-1 χρονιά που η Λάρνακα τα πήρε όλα, μιας και πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ΕΠΑ με καλύτερη αναλογία τερμάτων από ΠΟΛ και Ομόνοια με τις οποίες ισοβάθμησε. 

Ο ΠΟΛ έπαιξε στον τελικό με τους Παλμύρη, Γιαννάκη, Κόκο, ΠΑρίδη, Καλλή, Καραπίττα, Φιλιαστίδη (Ντίνο), Κουννίδη, Χάρη, Σταυρινό, Λεωνίδα.

Ο Καλλής Κωνσταντίνου με τον ΠΟΛ αναδείχθηκε δυο φορές δευτεραθλητής (1970, 1974) και δυο φορές φιναλίστ κυπέλλου (1973,1974). 

Έχει 20 συμμετοχές με την Εθνική Κύπρου και τις περισσότερες συμμετοχές στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΟΛ (8 αγώνες). Ο Καλλής στα πιο πολλά χρόνια της καριέρας του είχε δίπλα του στο κέντρο της άμυνας τον Ιακ. Φιλίππου ενώ κατά καιρούς συμπαίκτες του ήταν και οι Α. Ιακώβου, Στ. Παπαδόπουλος, Ντάφφι, Μελής, Αθ. Αλεξάνδρου, Α. Παστελλίδης, Χ. Παστελλίδης, Κ. Αλεξάνδρου, Σέργης, Δαμιανού, Μ. Μπράουν, Λάμπρου, Ερωτοκρίτου. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο