Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Πανίκος Γεωργίου 

Δεν ήταν αυτό που λέμε μεγάλος παίκτης, ούτε και ιδιαίτερα τεχνίτης. Ήταν όμως πολύ μαχητικός, δυνατός και με πάθος στο παιχνίδι του, πάντα σταθερός και ουσιαστικός στις κινήσεις του. Ο λόγος για τον Πανίκο Γεωργίου που έπαιξε σε Ευαγόρα και Ολυμπιακό στις δεκαετίες 60-70. 

Ο Π. Γεωργίου όπως όλοι άλλωστε οι παίκτες της εποχής του ξεκίνησε από μικρός το ποδόσφαιρο με τον αγαπημένο του Ευαγόρα Πάφου. Ήταν κεντρικός αμυντικός αλλά όταν χρειάστηκε έπαιξε και δεξιά στην άμυνα και ως αμυντικό χαφ. Σκληρό καρύδι σαν αμυντικός δεν μπορούσαν εύκολα να τον αποφύγουν οι αντίπαλοι επιθετικοί. Στην δεκαετία περίπου που έπαιξε στον Ευαγόρα κατάφερε να πανηγυρίσει δυο τίτλους στην Β’ κατηγορία και να παίξει στην Α’ Κατηγορία. Παίκτες που ήταν τότε στην ομάδα της Πάφου είναι οι Ζυμαράς, Μερκής, Αττίκης, Πενταράς, Στέφος, Τ. Χαραλάμπους, Τ. Ηροδότου, Λάζαρος, Κενδέας, Γ. Ζαμπυρίνης, Ηρ. Ηροδόοτυ, Γιαλλούρης κ.α.

 Το 1975 ο Πανίκος Γεωργίου θα πάρει μετεγγραφή για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας μετά από εισήγηση του πρώην άσσου του Ολυμπιακού Κωστάκη Πιερίδη ο οποίος διετέλεσε προπονητής/παίκτης στον Ευαγόρα. Παίζει στους «μαυροπράσινους» μέχρι το 1980 και πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου το 1977 όταν ο Ολυμπιακός κέρδιζε 2-0 την Αλκή. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε και την επόμενη χρονιά στον τελικό κυπέλλου αλλά χάνει από τον ΑΠΟΕΛ με 3-0. 

Ο Π. Γεωργίου είναι αυτά τα χρόνια κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Φακέττι ενώ στην ομάδα ήταν και οι Βαρνάβας, Ντίνος, Παπαγεωργίου, Φ. Καλοθέου, Λούκας, Αριστείδου, Προδρόμου, Κίκας, Π. Ευθυμιάδης, Ν. Μαυρής, Τσουρής, Ο. Κωνσταντίνου, Κ. Ηλιάδης, Μπούρας, Σαββίδης. Προπονητές στης ομάδας που κατέκτησε το κύπελλο ήταν οι Α. Μαυρής, Σωτ. Γεωργίου Παλέτσιος ενώ στον Ευαγόρα βοήθησαν τον Πανίκοι και οι Π. Αβρααμίδης, Κ. Πιερίδης, Σούπασιης. Ο Π. Γεωργίου, τελείωσε την καριέρα του στην Ομόνοια Αραδίππου με την οποία ανήλθε από την Β’ στην Α’ Κατηγορία. 

Ο Π. Γεωργίου ακολούθησε την προπονητική και πέραν των άλλων ομάδων πέρασε και από όλες τις Εθνικές. Η μεγαλύτερη επιτυχία της Κύπρου φέρει την σφραγίδα του και ήταν η νίκη μας επί της Εθνικής Ισπανίας 3-2 το 1998 στο «Α. Παπαδόπουλος». 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο