Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Δήμος Διαμαντής

Από μικρός η μεγάλη του αγάπη ήταν ο Άρης και τελικά κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο του παίζοντας στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» της Λεμεσού. Ο λόγος για τον Δήμο Διαμαντή που έπαιξε… δύο φορές στον Άρη αφού μετά τα γεγονότα του 1974 είχε φύγει για τρία χρόνια στην Αθήνα λόγω σπουδών. 

Ο Δ. Διαμαντής στα 15 του χρόνια βρέθηκε στις προπονήσεις του Άρη με προπονητή τον Ανδρέα Κοστώνη. Ήταν η περίοδος 1968-69 και αγωνίστηκε στην εφηβική ομάδα. Την επόμενη περίοδο ο Διαμαντής θα προωθηθεί στην πρώτη ομάδα με προπονητή τον Στέφαν Τουρπέκκι ενώ ακόμα ήταν νεαρός. Παίζει αριστερός παρόλον που «καλό» πόδι ήταν το δεξί. Δυνατός, γρήγορος και παίζοντας με πάθος ο νεαρός Δήμος θα καθιερωθεί στην ομάδα στην οποία τότε αγωνίζονταν και οι Αντωνιάδης, Λάκης, Χρύσος, Μ. Μαύρος, Στ. Αυγουστή, Ξάνθος, Καρεκλάς,. Μ. Μακρίδης, Κισσονέργης, Σπ. Παπαβασιλείου. 

Ο Δ. Διαμαντής θα παίξει στον Άρη μέχρι το 1974 και ακολούθως να πάει για σπουδές στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. Επιστρέφει το 1977 και στα 23 του χρόνια θα βρεθεί ξανά στον αγαπημένο του Άρη όπου θα αγωνιστεί μέχρι το 1981. Τότε προπονητής ήταν ο Κράους και ο Άρης θα φτάσει μέχρι και τη 4η θέση της βαθμολογίας ενώ θα ανακηρυχθεί και ομάδα της χρονιάς. Δύο φορές ο Άρης ήταν στη 4η θέση της τελικής βαθμολογίας, το 1977 και το 1979. Στην ομάδα την εποχή εκείνη αγωνίζονταν και οι Γ. Παρασκευάς, Π. Χ΄Λοίζου, Κισσονέργης, Χέντερσον, Ρουσής, Λουκά, Α. Παπακώστας, Πάκκος, Μ. Τσίγκης, Λ. Λοίζου. 

Η ανεργία αναγκάζει τον Διαμαντή το 1981 να φύγει για την Αθήνα αφού κατάφερε να διοριστεί σε ιδιωτική σχολή ως γυμναστικός. Μετά από 10 χρόνια επιστρέφει στην Κύπρο στα 39 του χρόνια πλέον και θα ακολουθήσει προπονητική καριέρα δίπλα από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη σε πολλές ομάδες.

Ο Δ. Διαμαντής ήταν ένας πιστός στρατιώτης του Άρη που κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου για την προσφορά, τον χαρακτήρα και το ήθος του. Είναι 4 φορές διεθνής.   
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο