Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Νικάκης Κατζηλιέρης

Ο Νικάκης Κατζηλιέρης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο πολύ μικρός από την ομάδα του χωριού του Οθέλλο Αθηένου. Στα 16 του χρόνια εντάχθηκε στον ΑΠΟΕΛ και από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε για την αγωνιστική του συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του.

Ο Νικάκης ου ΑΠΟΕΛ και της Εθνική το Νο7 (παίζοντας ως δεξιός εξτρέμ) εντυπωσίαζε για τη συνεχή κίνηση που είχε σε όλη τη δεξιά πλευρά του γηπέδου. Δεν ήταν μόνο ο δημιουργός ευκαιριών για τους συμπαίκτες του με τις σέντερ που έβγαζε αλλά και σκόρερ. Ο άνθρωπος που εντόπισε το ταλέντο του ήταν ο δάσκαλος του, Ανδρέας Κωμοδρόμος που έπαιζε ποδόσφαιρο σε Οθέλλο, ΕΠΑ, Ολυμπιακό και έγινε γνωστός ως «Δάσκαλος» στην ποδοσφαιρική του καριέρα.    

Το Νικάκη πήρε στο ΑΠΟΕΛ ο Ανδρέας Λαζαρίδης που ανέλαβε την ομάδα το 1961 αφού εντόπισε το ταλέντο του όταν έπαιζε στο Γυμνάσιο. Στα 16 του παίζει στο ΑΠΟΕΛ και το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ήταν εναντίον του Απόλλωνα στο ΓΣΟ (κέρδισε 3-1 το ΑΠΟΕΛ).
Την εξαετία 1964-70 είχε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια με εξαιρετικές εμφανίσεις. Ένας δαιμόνιος εξτρέμ αλλά και βασικός στην Εθνική Κύπρου με προπονητές τους Αργ. Γαβαλά, Λ. Παντελίδη, Π. Αβρααμίδη.

Η πρώτη κλήση του στην Εθνική έγινε σε ηλικία 19 χρόνων το 1964. Ήταν το ιστορικό παιχνίδι Κύπρου-Ελλάδας στο ΓΣΠ στο οποίο η Κύπρος κέρδισε 3-1. 

Ο Ν. Κατζηλιέρης φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής 13 φορές. Στον ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε από το 1961 μέχρι το 1972. Τερμάτισε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 28 χρόνων και ακολούθησε την καριέρα του προπονητή βοηθώντας την αγαπημένη του ομάδα από άλλο πόστο και αργότερα ως διοικητικό στέλεχος. Πανηγύρισε ως παίκτης ένα πρωτάθλημα (1964-65) και τρία κύπελλα (1963, 1968, 1969).

Ο Νικάκης είχε για συμπαίκτες μεταξύ άλλων και τους Μαυρουδή, Παντέλα, Χιώτη, Παρτάκκη, Ασσιώτη, Χαριτάκη, Νίκαρο, Πάπαλο, Α. Στυλιανού, Αλωνεύτη, Τασουρή, Λευτέρη, Σολή, Λεωνίδα, Πάκκο, Στεφανή, Σταύρακκα, Παπαγεωργίου, Τάκη.   
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο