Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Μήτσιος Δημητρίου

Ήταν ένας γρήγορος επιθετικός που μπορούσε να ανατρέψει οποιαδήποτε αμυντική γραμμή, να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, αλλά και να σκοράρει και ο ίδιος.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Δημητρίου που ήταν γνωστός όμως με το όνομα Μήτσιος και έγραψε τη δική του ιστορία κυρίως σε Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα, παρόλον που τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην ΕΠΑ.

Από την ποδοσφαιρομάνα Αθηένου, ο Μήτσιος θα παίξει στη δεκαετία του ’60 στην ΕΠΑ σε μια εποχή που στην ομάδα της Λάρνακας συναντούμε και τους Αλκιβιάδη, Μούσκο, Μηνά, Τασή, Παυλάκη, Λουρουτζιάτη, Πατσαλή, Δάσκαλο, Πύργο, Σπολέττη.

Αρχές της δεκαετία του ’70 θα βρούμε τον Μήτσιο στην Ομόνοια όπου θα πανηγυρίσει το 1971-72 νταμπλ με το «τριφύλλι» σημειώνοντας δύο τέρματα. Στην ομάδα ήταν οι Δ. Ελευθεριάδης, Χρ. Αδάμου, Λούκας, Τσιακλής, Κάττος, Ροτσίδης, Ν. Χαραλάμπους, Κ. Αντωνίου, Α. Σάββα, Καϊάφας, Κανάρης, Δράκος, Τσιελεπής, Α. Ευσταθίου, Σιακόλας, Καθητζιώτης.

Ο Μήτσιος «ψήθηκ» αγωνιστικά στη Νέα Σαλαμίνα, όπου αγωνίστηκε από την περίοδο 1974-75 μέχρι και την περίοδο 1978-79, χρονιά που οι «ερυθρόλευκοι» υποβιβάστηκαν για πρώτη φορά στην Β΄ Κατηγορία και είχαν προχωρήσει σε ανανέωση. Παίζοντας για 6 χρόνια στη Νέα Σαλαμίνα, ο Μήτσιος Δημητρίου κατέγραψε 152 συμμετοχές έχοντας σημειώσει και 33 τέρματα. Η θέση του ήταν έξω δεξιά και ξεχώριζε για την ταχύτητα, τη κοφτή ντρίπλα που είχε, αλλά και το δυνατό του σουτ.

Όταν ξεκινούσε στη Νέα Σαλαμίνα είχε για συμπαίκτες και τους Π. Φώκκη, Μάλο, Μιχαλάκη, Τσούκκα, Άγγελο, Π. Θεοφάνους, Ηλ. Ηλία, Λούκα, Μουσκάλλη, Θωμά, Κ. Ιωάννου, Μωϋσή, Καθητζιώτη, (ήταν μαζί του και στην Ομόνοια) και στα επόμενα χρόνια στην προσφυγιά και τους Φαντάρο, Θουκιδίδη, Κότροφο, Κουγκά, Μαντζούρα, Αρτέμη, Κουλλαπή, Σιέλη, Κίκη, Κακούση, Μίτα κ.α.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο