Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Δημήτρης Ασσιώτης

Από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ταλέντα του ποδοσφαίρου μας ήταν ο Δημήτρης Ασσιώτης, που σίγουρα θα μπορούσε να φτάσει πιο ψηλά και να παίξει ποδόσφαιρο εκτός Κύπρου, κάτι όμως που δεν έγινε για διάφορους λόγους.

Ο Ασσιώτης προερχόταν από ποδοσφαιρική οικογένεια, αφού ο πατέρας του Ανδρέας έπαιξε σε ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακό και ΑΣΙΛ αφήνοντας τη σφραγίδα του στη δεκαετία του ’70 ενώ οι θείοι του Τάσος Κωνσταντίνου Χαμπής και Χάρης έπαιξαν στην ΕΠΑ με τον Τάσο να διαπρέπει και στην ΑΕΚ Αθηνών.

Πολύ τεχνίτης ποδοσφαιριστής, με ωραία ντρίπλα και δυνατό σουτ, ο Δημήτρης Ασσιώτης δημιουργούσε αλλά και σημείωνε τέρματα. Νωρίς έγινε αντιληπτό το ταλέντο του και από το 1987 παίζει στον Ολυμπιακό. Θα μείνει στην ομάδα του Τακτακαλά μέχρι το 1992 όπου θα καταγράψει 83 συμμετοχές και 11 τέρματα, έχοντας συμπαίκτες μεταξύ άλλων και τους Σεραφείμ, Αυγουστή, Γιασουμή, Ν. Μαυρή, Ευθυμίου, Μισό, Π. Σάββα, Α. Κουλουμπρή, Μαυρουδή κ.α.

Το 1992 ο Δημήτρης Ασσιώτης-που ήταν στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων-θα καταλήξει στην Ανόρθωση. Ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή Κύπριου παίκτη εκείνη την εποχή, αφού η Ανόρθωση ξόδεψε 120 χιλιάδες λίρες για να το αποκτήσει θέλοντας να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η χρονιά βέβαια δεν ήταν καλή για την Ανόρθωση, που άλλαξε μάλιστα και 4 προπονητές. Ο Δημ. Ασσιώτης έμεινε στην «Κυρία» μέχρι το 1997 καταγράφοντας 105 συμμετοχές και 19 τέρματα.

Στην Ανόρθωση ήταν τότε και οι Χ. Χαραλάμπους, Σώζος, Κ. Παναγή, Καστάνας, Κετσπάγια, Τσαγγάρης, Ππούνας, Α. Παναγιώτου, Α. Ιωάννου, Μ. Μάρκου, Κοστόφ, Ρίζος, Ν. Παναγιώτου, Κάβελης, Φουκαρής, Β. Μελαναρκίτης, Κασσιανός, Κίττος κ.α.

Στη συνέχεια ο Ασσιώτης θα παίξει ένα χρόνο (1997-98) στον Εθνικό Άχνας (10 αγώνες) θα επιστρέψει ξανά στον Ολυμπιακό (1998-2002) γράφοντας 96 συμμετοχές και 18 τέρματα και θα περάσει για 6 μήνες από τη Νέα Σαλαμίνα (2003) έχοντας 5 συμμετοχές και ένα χρόνο (2004-05) από τον Άρη (17 συμμετοχές).

Στην 18χρονη πορεία του στα γήπεδα ο Ασσιώτης θα καταγράψει 316 συμμετοχές και 48 τέρματα. Είναι 6 φορές διεθνής.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο