"Είναι έγκλημα... Λαμβάνουν αποφάσεις κάποιοι που δεν έχουν φορέσει ποτέ αθλητικά παπούτσια"

Η πρώτη αντίδραση από το λουκέτο που συνεχίζεται στα μικρότερα πρωταθλήματα, έρχεται από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ Σπύρο Νεοφυτίδη στο Ράδιο Πρώτο.

Διαβάστε ακόμη

Υπουργός για αθλητισμό: "Αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες, δυστυχώς τα μέτρα είναι σκληρά"

Δεν επαναρχίζουν τα πρωταθλήματα Β'-Γ' Κατηγορίας!

Για την παράταση των πρωταθλημάτων μικρότερων κατηγοριών: «Προς μεγάλη μας απογοήτευση βλέπουμε ότι δεν έχουμε επανέναρξη των μικρότερων πρωταθλημάτων. Δια μαγείας από κάποιες ίσως παρεμβάσεις είχαμε ανατροπή κάποιων δεδομένων, ενώ τις προάλλες έβγαινε το αντίθετο προς τα έξω. Δεν είναι για χάρη της δημοσίας υγείας και αυτού του τόπου. Μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι από τη συνέντευξη του αγαπητού Υπουργού, υπάρχουν τεράστιες αντιφάσεις στο χώρο του αθλητισμού. Αναφέρθηκε σε κρούσματα στο χώρο των γυμναστηρίων και τον αθλητισμό. Αυτό δεν ισχύει και οφείλει να το αποδείξει με στοιχεία. Τις τελευταίες 15 μέρες τα κρούσματα σε ομάδες είναι μηδενικά. Το τρίπτυχο επιτυχίας, είναι τα τεστ, οι εμβολιασμοί και η αυστηρή επιτήρηση. Το πληρώνουν ακριβά αυτό το σωματεία. Ο Υπουργός ακόμη δεν απάντησε. Κάποιοι μας κοροϊδεύουν μέρα – μεσημέρι. Αυτός ο κύριος άνοιξε το Τροόδος για άθληση. Αυτός που παίρνει την απόφαση, αυτός ηγείται. Οι επιδημιολόγοι μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν γνώριζαν πως γίνονται οι προπονήσεις. Όφειλαν να ρωτήσουν τους άμεσα εμπλεκόμενους. Εδώ πέρα γίνεται μία ανεπανόρθωτη καταστροφή στη ψυχολογία των αθλητών. Λαμβάνουν αποφάσεις κάποιοι δεν έχουν φορέσει ποτέ αθλητικά παπούτσια. Πρέπει να τα τεκμηριώνει αυτά που λέει. Ούτε ένας αθλητής δεν έχει επιβαρύνει τα νοσηλευτήρια».

«Δεν μελετούν σε βάθος τη ζημιά που μπορεί να επιφέρει αυτό. Η Α' κατηγορία γιατί είναι ανοιχτή; Γιατί είναι τα τηλεοπτικά που έχουν λεφτά στη μέση και να απασχολούμε τηλεοπτικά τον κόσμο τα ΣΚ. Με ποια κριτήρια ήρθαν ομάδες στην Κύπρο για προετοιμασία; Ένα τεστ 72 ωρών; Εδώ υπάρχει μία ρατσιστική διάκριση ανάμεσα στις κυπριακές ομάδες και αυτές του εξωτερικού. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον τρόπο που σκέφτονται, έχασαν τον έλεγχο».

«Αφού πήραν και τις επιχορηγήσεις, πρέπει να δώσουν και στα σωματεία λεφτά, κάποιοι πρέπει να επιβαρυνθούν. Με την ΚΟΠ είμαστε σε συνεχ επικοινωνία, όμως δεν αντιλήφθηκαν ότι κρέμμονται όλοι από μία κλωστή. Αυτό το έγκλημα ενάντια στον αθλητισμό γίνεται μόνο σε Κύπρο και Ελλάδα. Πόσα κρούσματα θα έχουμε από το Τρόοδος; Εμείς θα δούμε σήμερα το πως θα συνεχίσουμε, όμως ο κόσμος του αθλητισμού πρέπει να συσπειρωθεί και να πάρουν μία δυνατή απάντηση. Θα ήθελα να είχα αντίλογο. Ποια επιτροπή παίρνει τις αποφάσεις τελικά;».

«Η ψυχολογία αρκετών παιδιών είναι επηρεασμένη. Θα είναι ολική καταστροφή αν δεν έχουμε επανέναρξη, λυπάμαι τα παιδιά μας».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο