Α.Ιωάννου στο Sportime: "Χωρίς ξένους από το 2005... μόνο συγκίνηση"

Ο πρόεδρος της ΕΝΥ Διγενή Ύψωνα Αυγουστίνος Ιωάννου μίλησε στο SPORTIME, για την άνοδο της ομάδας του στη δεύτερη κατηγορία, για τα σχέδια και το όραμα που έχει για την ομάδα του και για τον στόχο που θα έχει του χρόνου ο ΕΝΥ Διγενή Ύψωνα. 

Αναλυτικά: 

«Τη φετινή χρονιά δεν είχαμε ως βασικό στόχο την άνοδο, αλλά το είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού. Τα συναισθήματα μας για την άνοδο ήταν κυρίως ευχαρίστηση που είδαμε τους κόπους των τελευταίων 3 χρόνων να αποδίδουν καρπούς και συγκίνηση γιατί μετά από 29 χρόνια ο Ύψωνας επανέρχεται στην δεύτερη κατηγορία. Μετά από 29 χρόνια ομάδα του Ύψωνα είναι στη δεύτερη κατηγορία μετά τον Διγενή Ακρίτα Ύψωνα. Είναι μια ιστορική στιγμή για το σωματείο μας».

Για το στόχο που θα έχει η ομάδα του την επόμενη χρονιά: «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και είμαστε αισιόδοξοι ότι τη σεζόν που έρχεται θα κρατηθούμε και θα εδραιωθούμε στη δεύτερη κατηγορία. Ο στόχος της ομάδας μας θα είναι βεβαίως η παραμονή και να ενταχθούμε στο γκρουπ των δυνατών ομάδων για να αποφύγουμε τις περιπέτειες της διαβάθμισης. Είμαστε ένας μεγάλος δήμος με 14.000 κόσμο και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κρατηθούμε στη κατηγορία και να είμαστε μια από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστούν».

Για το μπάτζετ της νέας σεζόν και αν θα υπάρξουν αλλαγές στην ομάδα: «Το μπάτζετ περίπου θα διπλασιαστεί σε σχέση με φέτος. Ο προπονητής σίγουρα θα παραμείνει ο ίδιο, ενώ για τους συνεργάτες του θα τους επιλέξει ο προπονητής και δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμα. Θα προσπαθήσουμε να μην χρησιμοποιήσουμε ξένους ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε πάρει ξένο ποδοσφαιριστή από το 2005, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με ποδοσφαιριστές από τον Ύψωνα που αγωνίζονται σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας και αν αποφασίσουν να επιστρέψουν αυτοί οι 5-6 ποδοσφαιριστές στην ομάδα του Ύψωνα δεν θα πάρουμε ξένους παίκτες».

Για τα τελευταία γεγονότα που έγιναν στη δεύτερη κατηγορία και το πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το πρωτάθλημα: «Αν όλα αυτά γίνονταν όντως όπως λένε, σωστά έγινε η αναβολή και σωστά έγινε αυτό στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν θα είναι πιο ανταγωνιστικό και στις δύο φάσεις του και στο δεύτερο γκρουπ όπου θα πέφτουν τέσσερις ομάδες, θα είναι συνεχώς ανταγωνιστικό και δεν θα μπορεί να χαρίσει μια ομάδα της άλλης. Στο πρώτο γκρουπ επειδή ανεβαίνουν δύο ομάδες ίσως υπάρξουν αδιάφορες ομάδες και δημιουργήσει κάποια προβλήματα αυτό».

Για το τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει από τους παράγοντες για το καλό του ποδοσφαίρου: «Θεωρώ ότι οι παλιοί παράγοντες οι παραδοσιακοί πρέπει να επιστρέψουν πίσω γιατί μπορούν να προσφέρουν. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία το θέμα του πως σκέφτονται οι πρόεδροι των ομάδων και το πόσο σωστοί είναι σαν άνθρωποι». 

Για το εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των διοικήσεων στη τρίτη κατηγορία και τα συγχαρητήρια που μοιράστηκαν στις ομάδες που ανέβηκαν: «Ναι πράγματι συζητούσαμε στα γήπεδα και είχαμε αρκετά καλές σχέσεις με όλους τους παράγοντες της κατηγορίας και με αυτούς που ανέβηκαν στη δεύτερη κατηγορία. Θεωρώ ότι αν είσαι σωστός τα πας καλά με όλους και δεν υπάρχει λόγος να μην είναι εντάξει μαζί σου άλλος. Oι παράγοντες δεν είχαμε ούτε τσακωμούς ούτε εντάσεις στη τρίτη κατηγορία και δεν ξέρω τώρα στη δεύτερη κατηγορία αν αλλάξουν τα πράγματα γιατί δεν γνωρίζω προσωπικά τους παράγοντες εκεί».

Για τον κόσμο της ομάδας και ποιους θέλει να ευχαριστήσει: «Θέλω να βλέπω τον κόσμο της ομάδας όπως ήταν στα τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας με 500 άτομα  και θεωρώ ότι αν ο κόσμος  είναι δίπλα στην ομάδα μπορούμε να κάνουμε πολλά.  Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια το δημοτικό συμβούλιο και το δήμαρχο του Ύψωνα που είναι πάντα δίπλα μας και μας βοηθούν στη προσπάθεια που κάνουμε».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο