Το Virtual Reality του Πάρντο που δεν φτάνει ούτε ο Ρομπέρτο Κάρλος!

Ο Ούρκο Πάρντο μίλησε στην www.mundodeportivo.com για την ζωή του μέσα στην καραντίνα και αποκάλυψε την δημιουργία ενός Virtual Reality (σύστημα εικονικής πραγματικότητας) το οποίο βοηθά στην προπόνηση του τερματοφύλακα. Όπως τονίζει, αυτό το πρόγραμμα φτάνει σε ταχύτητες που δεν μπορεί να φτάσει ούτε ο Ρομπέρτο Κάρλος.

Οι δηλώσεις του για αυτό το σύστημα:

«Προσπάθησα να κάνω την προπόνηση εφαρμοσμένη σε αυτά που χρειάζεται ένας τερματοφύλακας. Πριν από ένα χρόνο σχεδίασα ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας που με βοήθησε πολύ. Είναι πολύ κοντά στην πραγματική εκπαίδευση. Ταχύτητα αντίδρασης και οι κινήσεις με βοήθησαν στο να διατηρήσω την προπόνηση μου.

Για το σύστημα εικονικής πραγματικότητας: Είναι ένα έργο που ξεκίνησα με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου εδώ στην Κύπρο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις μελέτες που έγιναν και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά όσον αφορά τη βελτίωση αντίδρασης και ταχύτητας. Αυτά τα σημεία είναι δύσκολο να βελτιωθούν στο γήπεδο επειδή εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό στην ταχύτητα των συμπαικτών μας. Με το σύστημα εικονικής πραγματικότητας μπορούμε να εργαστούμε με ταχύτητες που ακόμα και ο Ρομπέρτο Κάρλος δεν μπορεί να φτάσει. Ο εγκέφαλος του τερματοφύλακα γίνεται τόσο ευκίνητος που όταν επιστρέψει στην πραγματικότητα του φαίνονται όλα πιο αργά».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο