Τιμωρήθηκε λόγω απουσίας σε έλεγχο ντόπινγκ

Ο 24χρονος Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής 100 μέτρων, Κρίστιαν Κόουλμαν, τιμωρήθηκε με αναστολή επειδή απουσίασε τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο σε έλεγχο ντόπινγκ και κινδυνεύει να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2021.

Προσωρινή τιμωρία με αναστολή επέβαλε η AIU την Τετάρτη (17/6) στον Κρίστιαν Κόουλμαν. Ο 24χρονος Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής 100 μέτρων τιμωρήθηκε επειδή απουσίασε τρεις φορές σε διάστημα ενός χρόνου από τον έλεγχο ντόπινγκ.

Ο Κόουλμαν παραδέχθηκε ότι ο έλεγχος της 9ης Δεκεμβρίου 2019 - στον οποίον δεν εμφανίστηκε - ήταν ο τρίτος μετά από τους αντίστοιχους της 16ης Ιανουαρίου και 26ης Απριλίου του προηγούμενου έτους.

Όσον αφορά στον τελευταίο έλεγχο υποστήριξε ότι ήταν σε εμπορικό κέντρο για να ψωνίσει για τα Χριστούγεννα και τόνισε ότι εάν οι ελεγκτές τον καλούσαν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η σύγχυση.

"Δεν έχω χρησιμοποιήσει και δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ αναβολικά. Είμαι διατεθειμένος να κάνω τεστ κάθε ημέρα για το υπόλοιπο της ζωής μου εάν είναι ανάγκη να αποδείξω την αθωότητά μου", ήταν μεταξύ άλλων το περιεχόμενο της ανάρτησής του στα social media.

O Κόουλμαν διατρέχει κίνδυνο μέχρι και διετούς αποκλεισμού και σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η διεξαγωγή των οποίων στο Τόκιο μετατέθηκε λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού για το καλοκαίρι του 2021, κινδυνεύει.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο