Τα ιστορικά ρεκόρ της Αρτυματά!

Μετά την τεράστια επιτυχία της στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα, η Ελένη Αρτυματά έσπασε το ένα ρεκόρ πίσω από τ’ άλλο. Αρχικά συνέτριψε την δική της παγκύπρια επίδοση, ενώ παράλληλα κατέγραψε ιστορικά ρεκόρ για τις όλες τις διαχρονικές κυπριακές συμμετοχές από το 1983 όταν η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Χρυσή η Αρτυματά με νέο Παγκύπριο ρεκόρ!

Η Αρτυματά έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις. Είχαν προηγηθεί τα χρυσά το 2009 στην Αλμερία, και το 2013 στην Μερσίνα και στις δύο περιπτώσεις στα 200μ.

Έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατέκτησε έξι συνολικά μετάλλια για την Κύπρο. Πέραν των χρυσών που προαναφέρθηκαν κατέκτησε επίσης ένα αργυρό στην σκυταλοδρομία 4Χ100 στη Μερσίνα, και δύο χάλκινα στα 100μ. στην Αλμερία και στην Μερσίνα.

Έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατέκτησε μετάλλια σε τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα, στα 100μ., 200μ, 4Χ100 και τώρα στα 400μ.

Όλες αυτές οι επιτυχίες αναδεικνύουν το σπάνιο ταλέντο της και τις διαχρονικές επιτυχίες, και την κατατάσσουν στην κορυφή του κυπριακού γυναικείου στίβου. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει και ευχαριστεί την Ελένη Αρτυματά για την προσφορά της στον Κυπριακό αθλητισμό, όπως επίσης, τον προπονητή της Αντώνη Γιαννουλάκη, και την ΚΟΕΑΣ. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο