Ε.Αρτυματά: "Δεν είναι εύκολο να παραμένεις σε υψηλό επίπεδο, κάθε Ολυμπιάδα έχει τη χάρη της"

Το SPORTIME επικοινώνησε με την Ελένη Αρτυματά μετά την πρόσφατη επιτυχία της αθλήτριας μας στην Ισπανία, με την Κύπρια πρωταθλήτρια του στίβου να εξασφαλίζει για 4η φορά συμμετοχή σε Ολυμπιάδα.

Συνέντευξη - Άντρια Χήρα

Ελένη συγχαρητήρια για την εμφάνιση στη Μαδρίτη. Ήταν μία κούρσα που σου εξασφάλισε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020. Περίμενες ότι θα πετύχαινες κάτι τέτοιο; 

Ευχαριστώ πολύ. Ναι περίμενα ότι θα ερχότανε το όριο ξέροντας τις δυνατότητες μου. Δεν με πίεζε καθόλου χρονικά, καθώς σε ένα χρόνο είναι οι Ολυμπιακοί. Είναι ευτύχημα όμως που ήρθε τώρα γιατί δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αγωνιστικά και με αδειάζει από επιπλέον βάρος για τη συνέχεια.

Εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή σου στους επόμενους Ολυμπιακούς, γίνεσαι η πρώτη αθλήτρια όλων των εποχών που θα αγωνιστεί σε αυτή τη διοργάνωση για τέταρτη φορά. Πώς νιώθεις γι' αυτό;

Είμαι χαρούμενη που εξασφαλίζω συμμετοχή σε 4η Ολυμπιάδα. Κάθε μία έχει τη χάρη της. Μ' αρέσει που κατάφερα να κρατηθώ χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Κάτι το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ίσως το έκανα να φαίνεται.

Σε φόβισε κάτι στην κούρσα της Κυριακής στη Μαδρίτη;
Όχι καθόλου, έτρεξα όπως κάθε φορά με τη σωστή τακτική και βγήκε.

Οι επιτυχίες για σένα είναι αρκετά συχνές, αυτό νιώθεις ότι σου βάζει επιπλέον πίεση ως αθλήτρια;

Σίγουρα να νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις κάτι μεγαλύτερο για να ικανοποιηθείς σε κάνει να ανεβάζεις τον πήχυ όλο και συχνότερα. Δεν νιώθω όμως να με πιέζει και να με αγχώνει αρνητικά.

Μετά από όλα όσα πέτυχες, τι στόχους έχεις θέσει ενόψει συνέχειας;

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται πρώτα χρειάζομαι υγεία. Οι στόχοι δεν σταματάνε και μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο είναι ένας απ αυτούς.

Πώς είναι η ζωή του να είσαι ενεργή αθλήτρια και με συμμετοχές σε διεθνές μίτινγκ; 

Είναι πάρα πολύ όμορφο να συμμετέχεις σε όλα αυτά τα μίτινγκ. Ειδικά σ αυτά που έχουν υψηλή βαθμολογία και μαζεύονται αθλητές με σπουδαίες επιδόσεις. Είναι ωραίο να βρίσκεσαι σε κούρσες με υψηλό ανταγωνισμό, σε βελτιώνει πολύ. 

Ένα σχόλιο για τον προπονητή σου Αντώνη Γιαννουλάκη: 

Δεν χρειάζεται να πω πόσο σπουδαίος προπονητής είναι το έχει αποδείξει αρκετές φορές με πολλούς αθλητές σε πολλά αγωνίσματα σε διάφορες ηλικίες. Είναι προπονητής με πολύ πάθος και όρεξη για τη δουλειά του. Του αξίζουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο