''Ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας''

Την πρώτη πρόκρισή του σε τελικό ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πανηγύρισε το μεσημέρι της Τρίτης (7/8/18) ο Απόστολος Παρέλλης. Ο πρωταθλητής μας στη δισκοβολία, ο οποίος έγινε ταυτόχρονα και ο αθλητής με τις περισσότερες παρουσίες σε ευρωπαϊκά στίβου, φτάνοντας στις πέντε, ξόρκισε επιτέλους την κακοδαιμονία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, έστω και με λίγο έως μπόλικο άγχος. Αρχικά, δεν του βγήκαν οι πρώτες δύο βολές που ήταν χαμηλές (60,50μ. και 60,18μ.) και ευτυχώς ήρθε η τρίτη να στείλει τον δίσκο στα 62,32μ., επίδοση που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, όμως ήταν αρκετή -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- για να στείλει τον Παρέλλη στον τελικό.

Αργύρης Αργυρού Απεσταλμένος ΕΑΚ

Με το τέλος του πρώτου γκρουπ ο 8ος Ολυμπιονίκης του Ρίο είχε την 5η θέση στην κατάταξη και έπρεπε να περιμένει να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους και οι αθλητές του β΄ γκρουπ, για να δει αν θα ήταν στην πρώτη δωδεκάδα. Αντιλαμβάνεστε το άγχος που είχε, αφού -ας μην ξεχνάμε- το 2012 είχε καταλάβει την 13η θέση στο Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι, αλλά και των Ολυμπιακών του Λονδίνου! Όμως, το 2018 ήρθε να συμπληρώσει ένα υπέροχο πάζολ για έναν αθλητή: Τη συμμετοχή του σε τελικούς όλων των μεγάλων διοργανώσεων στίβου, Ολυμπιακών, Παγκόσμιων, Ευρωπαϊκών, Κοινοπολιτειακών και Μεσογειακών...

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να περάσω στον τελικό και να διώξω από πάνω μου αυτό το άγχος των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας και εκεί τα πράγματα θα είναι καλύτερα, αφού θα είναι απόγευμα και θα έχω τον χρόνο να ξεκουραστώ και κυρίως να χαλαρώσω τα πόδια μου, τα οποία σήμερα ήταν πολύ βαριά. Πιστεύω ότι αύριο θα είμαι καλύτερα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατόν...», ήταν τα λόγια του Απόστολου Παρέλλη, που μας μετέφερε τηλεφωνικώς, μετά το τέλος των προσπαθειών των αθλητών και του δεύτερου γκρουπ, που τον κατέταξαν 10ο των προκριματικών.

Προηγουμένως μιλήσαμε με τον πρωταθλητή μας στη μικτή ζώνη των... 159 σκαλιών (!), μετά τον δικό του δύσκολο αγώνα και προτού πάει για έλεγχο ντόπινγκ, αφού τον περίμεναν οι ειδικοί γιατροί. «Το τελευταίο διάστημα ήμουν καλά και το έβλεπα και στις προπονήσεις μου. Σήμερα όμως τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Να αγωνίζεσαι τόσο πρωί είναι πάρα πολύ δύσκολο και φάνηκε με τις επιδόσεις και άλλων αθλητών και ιδιαίτερα με τον αποκλεισμό του Μαλαχόβσκι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ένιωθα κουρασμένος σήμερα το πρωί, με βαριά τα πόδια μου και δεν μπορούσα να κάνω τον καλύτερο δυνατόν αγώνα», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, όμως, τέλος καλό όλα καλά και την Τετάρτη (8/8/18, 21:20 ώρα Κύπρου), θα έχουμε τη χαρά να δούμε τον πρώτο τελικό του κυπριακού στίβου στο Βερολίνο. Να αναφέρουμε ότι τηλεοπτικώς οι αγώνες μεταδίδονται από το ΡΙΚ.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο