Συγκινήθηκε η Νεκταρία: "Άξιζα την πρόκριση από το παγκόσμιο"

Την πιο σημαντική στιγμή στην έως τώρα καριέρα της βίωσε το πρωινό της Πέμπτης (9/8/18) η Νεκταρία Παναγή. Η πρωταθλήτριά μας στο άλμα σε μήκος εξασφάλισε όπως σας ενημερώσαμε για πρώτη φορά τη συμμετοχή της σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στην 4η παρουσία της σε αυτό. 

Το άλμα της Νεκταρίας την προσγείωσε στον τελικό!

Με το άλμα στα 6,62μ. η Νεκταρία Παναγή πέρασε ως 11η στον τελικό του Σαββάτου (11/8/18, 21:05), με το όριο των 6,67μ. να περνούν έξι αθλήτριες, με πρώτη και καλύτερη την Ιβάνα Σπάνοβιτς (6,84μ.), επίσης στην τρίτη προσπάθεια. 

Με το τέλος των προσπαθειών και των 27 κοριτσιών, η πρωταθλήτριά μας ήταν πια δακρυσμένη από τη συγκίνησή της. «Ήταν ένας μεγάλος στόχος για μένα η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και είμαι πολύ χαρούμενη που τον πέτυχα. Σήμερα πήρα την πρόκριση που μου άξιζε από το παγκόσμιο. Τώρα πια νιώθω απελευθερωμένη και μπορώ να δω τον τελικό με αισιοδοξία. Ο τελικός είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας, αλλά ταυτόχρονα και ο πιο ωραίος αγώνας που υπάρχει για έναν αθλητή, σε οποιοδήποτε αγώνισμα. Είναι πολύ δυνατά τα συναισθήματα μόνο και μόνο να είσαι μέλος των αθλητριών που λαμβάνουν μέρος στον τελικό», ήταν κάποια από τα αρχικά λόγια της Νεκταρίας Παναγή στη μικτή ζώνη.

Ρωτήσαμε την 26χρονη Αμμοχωστιανή πρωταθλήτριά μας αν θα κάνει κάτι επιπλέον στην προετοιμασία της για τον τελικό. «Δεν χρειάζεται να κάνω την οποιαδήποτε ειδική προετοιμασία. Ξέρω τι πρέπει να κάνω, βάσει των όσων δουλεύουμε τόσα χρόνια με τον προπονητή μου (σ.σ. Γιώργος Σκέντερ). Στον τελικό όλα γίνονται. Βασικός στόχος μου είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου (ατομικό και φετινό έχει τα 6,72μ.) και ό,τι γίνει. Υπάρχουν σπουδαίες αθλήτριες στον τελικό, με φανταστικές επιδόσεις. Δεν θα της ρίξω κάτω για να ανέβω εγώ, άρα θα πρέπει να της φτάσω. Νιώθω υπέροχα που είμαι στον τελικό, θα μπω να διασκεδάσω κάθε στιγμή, μένοντας συγκεντρωμένη και αφοσιωμένη για το μεγάλο άλμα».
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο