Αναβάλλονται τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γυμναστικής

Την απόφαση να μεταθέσει για το δεύτερο εξάμηνο του έτους τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο, τα οποία ήταν προγραμματισμένα για τον Μάιο, έλαβε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το αγωνιστικό ημερολόγιο, το ευρωπαϊκό ενόργανης γυναικών θα γινόταν στις 30 Απριλίου - 3 Μαΐου στο Παρίσι, το ευρωπαϊκό τραμπολίνο στις 7-10 Μαΐου στο Γκέτεμποργκ, το αντίστοιχο της ρυθμικής στις 21-24 Μαΐου στο Κίεβο και το ευρωπαϊκό ενόργανης ανδρών στις 27-31 Μαΐου στο Μπακού.

Ωστόσο, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEG αποφάσισε, έπειτα από τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου να αναβληθούν όλες οι παραπάνω διοργανώσεις, καθώς οι παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν την προετοιμασία και διεξαγωγή τους στις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Το νέο σχέδιο για την τέλεσή τους στο δεύτερο μισό του έτους, θα γνωστοποιηθεί στα τέλη Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του Προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας επρόκειτο να φιλοξενηθεί στην Αθήνα στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία της Ε.Γ.Ο. και στο περιθώριο της προγραμματισμένης παρουσίας των υψηλών προσκεκλημένων για την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, ωστόσο ο αρχικός σχεδιασμός δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί λόγω του κορωνοϊού.

Έπειτα από την αναβολή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, η UEG παρέπεμψε στη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) τη λήψη της απόφασης για το πώς θα απονεμηθούν τα τελευταία Ολυμπιακά εισιτήρια της «Γηραιάς Ηπείρου» (από ένα εισιτήριο σε ενόργανη ανδρών, ενόργανη γυναικών, ατομικό ρυθμικής και ανσάμπλ), τα οποία επρόκειτο να δοθούν μέσα από τις αντίστοιχες διοργανώσεις σε Παρίσι, Κίεβο και Μπακού, βάσει της κατάταξης των αθλητών, αθλητριών και ομάδων στο σύνθετο.

Αντίθετα, ξεκαθαρίστηκε από την UEG ότι αμετάβλητες παραμένουν κανονικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 7ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους “Golden Age”, που θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο (4-11 Οκτωβρίου) στο Ρέθυμνο με την συμμετοχή 2.800 αθλουμένων ηλικίας άνω των 50 ετών.

Σε ό,τι αφορά στις διοργανώσεις Γυμναστικής για Όλους “European Gym For Life Challenge” και “EUROGYM 2020”, που είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Ιούλιο στο Ρέικιαβικ, η τελική απόφαση θα ληφθεί προσεχώς και θα ανακοινωθεί μέχρι τις 25 Μαρτίου 2020.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο