"Τον Ιούλιο του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω κορονοϊού, που ήταν προγραμματισμένοι για το προσεχές καλοκαίρι, αποτέλεσαν σοβαρό οικονομικό πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία είχε επενδύσει 12 δις δολάρια.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας (NHK), η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεών τους και αναμένεται να προγραμματίσουν την ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης στα τέλη Ιουλίου του 2021 (23 Ιουλίου η τελετή έναρξης, 8 Αυγούστου η τελετή λήξης).

Ο υπουργός Οικονομικών Γιασουτόσι Νισιμούρα δήλωσε ότι η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, θα λάβει υπόψη της πως η αναβολή των αγώνων θα μειώσει κατά τρισεκατομμύρια γεν (δισεκατομμύρια δολάρια) τη ζήτηση, τόσο φέτος όσο και το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι  όσοι αθλητές είχαν εξασφαλίσει μέχρι τώρα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα διατηρήσουν τα εισιτήρια τους. Βέβαια, το επόμενο που θα πρέπει να απαντήσουν η ΔΟΕ και η Οργανωτική Επιτροπή είναι τι θα γίνει με τις υπόλοιπες προκρίσεις.

Πότε δηλαδή θα διεξαχθούν τα προΟλυμπιακά τουρνουά που απομένουν, ώστε να γίνει ξεκάθαρο ποιοι θα βρεθούν στο Τόκιο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο